Bernardić: Grad Zagreb se ponaša prema načelu "eure nećemo, a kune nemamo"

Foto: Hina

PREDSJEDNIK zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ususret 16. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba osvrnuo se na kozmetičke izmjene Proračuna Grada Zagreba, pad komunalnog doprinosa za 34 % i alarmantno smanjenje investicija u Gradu.

"Sve što se gradi, gradi se na dug zadužujući budući proračun. Očekivali smo u rebalansu povlačenje europskih sredstava, ali nema ni projekata ni sredstava. Grad se ponaša prema načelu: „Eure nećemo, a kune nemamo!“

Komentirao je i ukidanje Odluke o građevinskom zemljištu koja je štitila gradske interese i sprečavala „divlju“ zamjenu zemljišta, nakon čega su sve češće na dnevnom redu Gradske skupštine zamjene zemljišta, prodaja po cijenama puno nižim od tržišnih te kupovina zemljišta po vrlo visokim, ekonomski neisplativim i neopravdanim cijenama:

"Grad svoje zemljište u Dugavama daje za 144 eura, a istovremeno u Sesvetama kupuje za 300 eura. To prolazi, tu svi valjda imaju nekakav interes. Ili kupnja zemljišta na Branimirovoj za 2500 eura po kvadratu, a kvadrat stana manje košta.Masterchef iz Gradske uprave skuhal je opet zamjenu zemljišta. Predsjednik skupštine asistira masterchefu u pripravi ajgenmahteca. Ova zamjena zemljišta je takva kuhinja, takav jedan ajgenmahtec, koji će građani godinama pamtiti, ako zbog ničeg drugog, onda zbog paprene cijene!", kaže Bernardić

Poslao je poruku Predsjedniku Gradske skupštine Grada Zagreba Darinku Kosoru: "Reklame su i dalje na Trgu bana Josipa Jelačića".

Pročitajte više