Bivši čelnik Deutsche Banka počinio samoubojstvo u svom domu u Londonu

Ilustracija: Arhiva

BIVŠI direktor najveće njemačke banke Deutsche Bank koji je navodno bio blisko povezan sa sadašnjim izvršnim direktorom Anshuom Jainom, počinio je samoubojstvo u nedjelju u svom domu u Londonu, doznaje se u utorak iz više izvora.

William Broeksmit (58), američki državljanin, "ubio se u nedjelju u svom domu u Londonu (...) Bio je prijatelj i blizak suradnik mnogima od nas", napisali su u internoj elektroničkoj poruci dvojica izvršnih direktora Deutsche Bank, Juergen Fitschen i Anshu Jain.

Londonska policija je na upit agencije France Prese rekla da je bankar pronađen u svom stanu gdje se objesio, dodajući da nemaju nikakve sumnje u svezi s njegovom smrću.

Kako piše njemački tisak, Broeksmit je ostavio nekoliko oproštajnih pisama, među kojima jedno naslovljeno na Anshu Jaina.

Broeksmit, bivši direktor te banke nadležan za rizike, radio je u njoj u više navrata, prvi put od 1996. do 2001. a zatim od 2008. pa sve do odlaska u mirovinu u veljači 2013., na više odgovornih dužnosti.

S Anshu Jainom je prvo surađivao u američkoj banci Marrill Lynch sredinom 90-ih a zatim je prešao u njemačku banku.

"Mnogi njegovi kolege smatrali su ga ponajboljim stručnjakom na polju rizika i upravljanja kapitalom", ističu direktori Deutsche Bank u svojoj poruci.
 

Pročitajte više