Bloomberg priznao "špijuniranje" klijenata

Foto: Arhiva
 
NOVINARI   Bloomberg Newsa obučavani su za korištenje funkcija Bloombergovih financijskih terminala, kako bi mogli pratiti aktivnosti korisnika te na taj način došli do ekskluzivnih vijesti.
 
Više od 315 tisuća Bloombergovih pretplatnika koristi njihove terminale za praćenje vijesti s tržišta, podataka o trgovanju na burzama te za komunikaciju. Novinari Bloomberg Newsa, zasebnog odjela odvojenog od ostatka tvrtke, dobili su uputstva da koriste pristup podacima o korisnicima kako bi što prije došli do ekskluzivnih vijesti, tvrde neki njihovi zaposlenici koji su željeli ostati anonimni.
 
Bloomberg je objavio da je najmanje jedan njihov novinar koristio pristup informacijama Goldman Sachsa, nakon što je ta banka proteklog mjeseca poslala pritužbu Bloombergu. Jučer je glasnogovornik Bloomberga Ty Trippet izjavio da "novinari nisu bili osposobljavani za neprimjereno korištenje bilo kojih podataka klijenata".
 
Daniel Doctoroff, izvršni direktor Bloomberga, izjavio je da je omogućavanje pristupa korisničkim podacima njihovim novinarima bila pogreška, te da se to neće ponoviti.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.