Bore se za njen život: Izvadili ogroman tumor iz bebe stare osam tjedana

Screenshot: ABC news

LEIGHTON SANDERS, djevojčica stara tek osam tjedana bori se za život u dječjoj bolnici u Seattleu. Dvanaest sati trajala je operacija kojom su liječnici uklonili tumor iz njezina malog tijela, prenosi ABC News.

Njezina majka Keenan kazala je ABC-u kako je prije oko dva tjedna primijetila kako je Leighton "narastao" želudac, izgledao je natečeno, mislila je da se radi o alergiji ili probavnim smetnjama. No, činilo joj je kao da je nešto u njemu, da se ne radi samo o nadutosti. Ono što su otkrili liječnici ju je šokiralo: u abdomenu djevojčice nalazio se ogroman tumor.

Liječnici su odmah započeli s planiranjem operacije, no nisu namjeravali odmah podvrgnuti bebu tako teškom zahvatu. Ipak su morali. Naime, tumor je počeo vrlo brzo rasti - od veličine loptice za softball odjednom je postao velik poput dinje.

Nakon 12-satne operacije kojom je tumor uklonjen, težina bebe pala je s 3,9 kilograma na 2,5 kilograma. Osim tumora liječnici su morali ukloniti žučni mjehur, crijeva, dijelove želuca i gušterače.

Sada se bore za njezin život koji je na rubu zbog odstranjivanja i drugih organa.

"Nakon što su uklonili tumor, barem imamo nadu i čvrsto vjerujemo da će izdržati.", poručuju njezini roditelji.

Pročitajte više