Zračna luka Rijeka ipak neće mijenjati cijene parkinga

Foto: Screenshot/HRT

Nakon što su nove, znatno više cijene parkiranja za prijevoznike u Zračnoj luci Rijeka izazvale lavinu nezadovoljstva u turističkom sektoru, a putnici proteklog vikenda s prtljagom hodali do autobusa koji su ih čekali izvan zračne luke s Krka stiže nova odluka. Cijene se zasad neće mijenjati, javlja HRT.

Podsjetimo, putnike iz Frankfurta u subotu su autobusi čekali izvan zračne luke. A oni prtljagu vukli dvjestotinjak metara. Sve zbog preskupog parkiranja.

"Bilo me sram. Sram zbog toga što su odmah su počeli zvat strani turoperatori, strani partneri, to sigurno ne doprinosi ugledu koji godinama gradimo", rekla je Irena Pešić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera.

Direktor Zračne luke Rijeka: Situacija je inscenirana

"Inscenirana je situacija, promet toj agenciji nije bio onemogućen i tekao je normalno", tvrdi Tomislav Palalić, direktor Zračne luke Rijeka.

Učinjeno je to, kaže direktor Palalić, kako bi se na njih podignula medijska hajka, smatra i da ih nedovoljno promovira Turistička zajednica Kvarnera što je rezultiralo time da su u godinu dana izgubili četiri avioprijevoznika. Drastično dizanje cijena svojevrsno je, čini se, privlačenje pozornosti.

"Sredstva kad se zbroje na godišnjem nivou iznose udruženo gotovo 20 posto ukupnog budžeta TZ Kvarnera, radi se između 700 tisuća eura do 1 jednog milijuna godišnje", rekla je Pešić Živadinov.

Agencije nove cijene smatraju nerealnima.

Cijene ostaju iste, uz dva uvjeta

"Cijena u Ljubljani je 2 eura, Veneciji 6, govorimo o zračnim lukama sa znatno većim prometom, a po novom cjeniku nas bi koštao svaki dolazak preko 90 eura", ističe Damir Nahmijaš.

Cijene zasad ipak ostaju iste, uz dva uvjeta, da privatni prijevoznici ne naplaćuju dodatne transfere po paprenim cijenama te da Turistička zajednica Kvarnera u većoj mjeri potiče zračni prijevoz i uvođenje novih aviolinija.

"Bit će učinjena jedna mjera gdje će se primjena postojeće odredbe cjenika odgoditi do početka sljedeće zimske sezone", kazao je Palalić za HRT.

Pročitajte više