Božidar Šišak u nedjelju putuje na liječenje u Njemačku, za njegovu suprugu i dalje se skuplja novac

Foto: Facebook

OBITELJ iz zagrebačkih Sesveta, Božidar i Ivana Šišak koji boluju od teške bolesti, dobili su novu nadu. Nakon što je priča izašla u javnost, Hrvatska se ponovno ujedinila i prikupila novac za potrebno liječenje u Njemačkoj. Nakon Božidara, pomoć sada treba i Ivana.

Božidar u nedjelju putuje u Njemačku, potvrdila je u telefonskom razgovoru za Media servis njegova supruga Ivana. "Evo, mi smo uspjeli riješiti čuda od posla i dokumentacije i u nedjelju se kreće prema Njemačkoj, a za ponedjeljak smo dogovorili da dolazimo u kliniku".

Božidar boluje od zloćudnog tumora gušterače, a Ivana od tumora dojke, pa je liječenje u Njemačkoj potrebno i njoj. Prikupila je svu potrebnu dokumentaciju, koju će predati liječnicima u klinici u kojoj će biti smješten i njezin suprug. "Ja sam bolesna cijelo vrijeme. Moja bolest nikada nije nestala samo što je posljednjih šest mjeseci bila u nekoj vrsti stagnacije. Znači, dva koraka naprijed, jedan nazad. Sad su liječnici shvatili da ova kemoterapija nema smisla, da ona ništa ne radi".

Njihov život okrenuo se preko noći prije godinu i pol dana, prvo se razboljela ona, a zatim i on. Imali su dobar posao, bavili su se uređenjem interijera, a posao je stao ubrzo nakon što se bolest pojavila. Imaju dvije male djevojčice - dvogodišnju Karmen i petogodišnju Gitu, što je najveća motivacija za borbu ma koliko bilo teško. "Nema druge. Znači, lezi doma navečer i isplači se, a ujutro kreni u nove pobjede. Teško je, da je lagano - nije. Hvala Bogu, imamo pomoć naših obitelji. Stvarno nam ljudi pomažu oko djece jer se mi fizički ne možemo brinuti za njih".

Iako curice ne znaju što se točno događa s mamom i tatom, dobro se drže u cijeloj situaciji. "Karmen dosta dobro. Ona samo viče kad idemo negdje `Idemo doktoru, mama?`. Ona živi u svijetu doktora i bolnica, a Gita shvaća da se sada nešto dogodilo nešto lijepo. Ona samo viče: `Moj tata ide u Njemačku, sad će se on izliječiti`. Misli da će se njezin tata vratiti kao stari tata koji je vozi na biciklu, koji se s njom igra nogometa i koji trči s njom po dvorištu".

Osim u djevojčicama, obitelj Šišak snagu je pronašla u vjeri. Ivana još odlazi na duhovne obnove, za koje Božidar više nema snage. Bez toga, ne bi preživjeli, kaže nam Ivana i još se jednom zahvalila Hrvatskoj koja se digla na noge zbog njezine obitelji. "Mi smo stvarno svi oduševljeni. Nemam riječi. Da cijeli život molim za sve ljude, ne bih dovoljno izmolila koliku sam nam milost pokazali".

Pomoć se prikuplja i dalje!

Udruga "Ljubav na djelu" pokrenula je akciju pomoći za obitelj Šišak. Može im se pomoći pozivom na broj telefona: 060 90 18. Cijena poziva je 6 kuna i 25 lipa.

Žiro računi na koji možete vršiti uplate su u Raiffeisen banci na ime Božidar Šišak (Kunski : IBAN HR4424840083114608641; Devizni: IBAN HR7424840083291886271)

Pročitajte više