Braća Mamić predsjednici donirala 20 tisuća kuna

Foto: Hina

NA STRANICI Kolinde Grabar-Kitarović objavljen je izvještaj o financiranju predizborne utrke prema kojem je predsjednica za potrebe kampanje ukupno potrošila 8.3 milijuna kuna.

Predsjednica je tijekom kampanje potrošila 5 milijuna "vlastitih kuna" među kojima su i novčana sredstva koja je prikupio HDZ, 1.1 milijun kuna koje su donirale pravne osobe i 2.1 milijun kuna od fizičkih osoba.

Grabar-Kitarović se nakon raskošne promidžbe zadržala u plusu, pa je potrošeno 2.162 kune manje od ukupnog iznosa osiguranog za potrebe kampanje.

Predsjednica je tijekom predizborne utrke odbila otkriti iznos plaće koju je primala kao pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Najizdašnija donacija 197.565 kuna

Prema izvješću, najizdašniju donaciju je ponudio karlovački poduzetnik Nikola Hanžel koji je putem tvrtke Lana Karlovačka tiskara uplatio 197.565 kuna.


Tu je i tvrtka u većinskom vlasništvu Milana Miletića - Hoteli Zadar d.d. koja je uplatila 50.000 kuna, te vlasnik  Prvog plinarskog društva Pavao Vujnovac koji je uplatio iznos od 30.000 kuna.

Braća Zoran i Zdravko Mamić dali su svaki po deset tisuća kuna.
 

Pročitajte više