Britanski par osuđen na 2 godine robije: Godinu dana držali dječaka u spremištu za ugljen i izgladnjivali ga

PRIČA o nevjerojatnoj okrutnosti dolazi iz Velike Britanije. Majka i njezin partner godinu su dana 12-godišnjeg dječaka držali zatočenog u spremištu ugljena te ga izgladnjivali. Nakon što su učitelji u njegovoj školi shvatili da mališan svakog dana na nastavu dolazi gladan te vrlo brzo gubi na kilaži, odlučili su nešto poduzeti. Dječakova majka i njezin partner osuđeni su na dvije godine zatvora, a dječak je smješten u udomiteljsku obitelj, gdje je napokon sretan i uspješno se oporavlja.

Kada su stigli u obiteljski dom britanskog para u Blackpoolu, socijalni radnici nisu mogli vjerovati svojim očima. Mališan je bio zatvoren u uskoj prostoriji s betonskim zidovima, koja je više podsjećala na zatvorske ćelije u najsiromašnijim zemljama nego na dječju sobu, kakvu zaslužuje dijete njegove dobi. Dječak nije imao grijanje, niti svjetlo, a spavao je na starom i uprljanom madracu. Po noći bi mu roditelji ostavili posudicu za obavljanje nužde, a kao pokrivač mu je poslužila stara vreća za spavanje.

Par je dječaka "smjestio u kaznu" zato što je jednom prilikom bio vrlo gladan te je pojeo mnogo namirnica iz obiteljskog frižidera. U toj prostoriji živio je godinu dana, sve dok djelatnici u školi nisu primijetili da se nešto čudno događa.

Liječnici koji su pregledali dječaka nakon što je spašen iz uistinu neljudskih uvjeta i zaključili da je pothranjen. Otkako je smješten u kod udomiteljske obitelji dobio je na kilaži, a i njegovo psihičko stanje se poboljšava, iako vjerojatno nikada neće potpuno prebroditi sve što su mu priuštili majka i očuh.

Pročitajte više