Brutalni napad na lezbijski par u Teksasu: Jedna djevojka preminula, druga se bori za život

DVIJE DJEVOJKE, navodno u romantičnoj vezi, pronađene su u okolici Portlanda na jugu Teksasa s prostrjelnim ranama. Jedna je djevojka od težine zadobivenih ozljeda preminula, dok se druga u bolnici bori za život, javlja msnbc.com.

19-godišnja Mollie Judith Olgin i njezina djevojka, 18-godišnja Mary Christine Chapa, žrtve su napada motiviranog homofobijom, uvjerena je policija. Mollie je preminula na mjestu događaja, a stanje 18-njezine 18-godišnje djevojke još je uvijek kritično, ali za sada stabilno.

Njihovi prijatelji su potvrdili kako su djevojke već pet mjeseci u romantičnoj vezi, ali policija nije željela potvrditi tu informaciju. Roditelji Mary Christine također tvrde da su djevojke bile vrlo bliske.

"U ovakvim slučajevima uvijek sumnjamo da je seksualna orijentacija žrtava jedan od mogućih motiva za napad, ali do sada nismo uspjeli utvrditi direktnu povezanost", izjavio je šef policije u Portlandu Randy Wright.

Kobni napad dogodio se u petak, a u nedjelju je u lokalnoj srednjoj školi organizirano bdijenje za preminulu djevojku. Za obje žrtve prijatelji i poznanici imaju samo riječi hvale, tvrde da se nikada nisu nikome zamjerile te da su bile vrlo drage i otvorene osobe, uvijek spremna pomoći onima kojima je to potrebno.

Pročitajte više