Bubalo: Profesionalnim vatrogascima treba dati bolji status

POVODOM Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca i 140. obljetnice osnutka osječkog DVD-a Gornji grad, pripadnici Hrvatske vatrogasne zajednice posjetili su Osijek i Osječko baranjsku županiju.

Predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader ističe da se puno toga promijenilo u posljednjih deset godina u redovima naših hrabrih momaka.

"Vatrogastvo danas i prije 10 godina, to je ogromna razlika. U međuvremenu su kupljena dva nova kanadera, tri air traktora, 210 vozila iz programa Vlade gdje je lokalna samouprava to sufinancirala. Imamo nove snage, ljudske resurse na Jadranu kroz sezonske vatrogasce, dislocirane snage iz unutrašnjosti. Na žalost ima još gradova i općina koji su u teškom financijskom stanju pa ne mogu kvalitetno financirati društvu, ali je zahtjev za decentralizaciju sredstava potreban u ovom momentu", rekao je Sanader.

Gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo naglasio je da profesionalnim vatrogascima država treba dati bolji status. Prisjetio se i njihovih aktivnosti za vrijeme Domovinskog rata.

"Sjetimo se Domovinskog rata što su vatrogasci radili i kako su se nesebično davali kako bi spasili Grad Osijek pod hrpom granata. To im se nikad ne smije zaboraviti", istaknuo je Bubalo.

Pročitajte više