Burno na sastanku SDP-a u Pazinu: Podržali Kajina za župana, ljutiti članovi napustili dvoranu!

Foto: Davor Pongračić (Cropix)
 
SDP Zorana Milanovića čini se da ne prestaje iznenađivati. Naime, nakon što je sinoć potvrđena naprasna smjena Davora Bernardića kao kandidata za gradonačelnika Zagreba, večeras je odlučeno kako SDP u Istri neće ići s IDS-om kao i da podupiru kandidaturu svog velikog kritičara Damira Kajina.
 
Uz osobnu nazočnost glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana te uz predsjedanje povjerenice stranke za Istru Ade Damjanac, predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri na večerašnjem sastanku održanom u Pazinu donijeli su niz odluka vezanih uz lokalne izbore. 
 
Na izbore bez IDS-a
 
Svakako je najbitnija odluka kako na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, uz dodatak - ako se on kandidira. 
 
Vrh SDP-a pokušao je pred novinarima objasniti kako se ni jedna druga odluka nije ni mogla donijeti nakon razmirica koje je imala ta stranka sa šefom IDS-a Ivanom Jakovčićem. Damjanac je pred novinarima priznala kako je sastanak bio izuzetno buran te da je nekoliko članova napustilo sastanak. S druge pak strane Dragovan je pobjegao ne želeći odgovarati na pitanja.
 
Kajin: Nitko ne želi s Jakovčićem 
 
Podsjetimo, Kajin je najavio da će 3. siječnja na području Pule potpisati sveistarsku veliku koaliciju u kojoj će uz njega biti SDP, HSU, HNS, SDSS, potom braniteljske udruge, predstavnici Albanaca, Bošnjaka, Talijana i drugih manjina. 
 
"Dečki oko Jakovčića u strašnoj su panici, jer ih Istra više ne želi. Znaju da jako loše stoje u anketama. S Jakovčićem više nitko neće", komentirao je Kajin.  

Pročitajte više