Butković zajedno s Pavićevim kadrom napušta Jutarnji list, Uprava bez komentara

Screenshot: YouTube

"TO ZAISTA ne bih komentirala!", glasio je odgovor novoustoličene Predsjednice Uprave EPH Zrinke Vuković Berić, na pitanje novinara Indexa je li istina kako Davor Butković, Igor Alborgheti i Mladen Pleše višu nisu zaposlenici Jutarnjeg lista.

Naime prema informacijama Indexa u Koranskoj ulici krenuli je čista kadrova koji su bili vjerni kontroverznom medijskom tajkunu Ninoslavu Paviću. Navodno je Uprava koju je postavio novi vlasnik odvjetnik Marijan Hanžeković izrazila zgražanje kada su vidjeli koliko je zapravo razlika u primanjima između omiljenih urednika-kolumnista EPH i običnih novinara.

Navodno im je i ponuđen manji iznos plaće kojeg nisu prihvatili te im je otkazana suradnja. No, tako nešto Uprava za sada nije htjela ni potvrditi ni demantirati.



Podsjetimo kako se Vuković Berić prije tjedan dan  kratko predstavila djelatnicima EPH najavivši tek kako će nova Uprava EPH imati tri člana. osim nje kao predsjednice drugi član uprave je Tomislav Wruss. Za sada nije poznato tko je treći član.

"Radimo na restrukturiranju tvrtke i na novoj organizaciji. Uskoro ćemo izaći s konkretnim planovima", rekla je Vuković Berić za Index.

Upitali smo je i za odnos s Ninoslavom Pavićem koji je u sukobu s Hanžekovićem, no dobili smo odgovor na kojeg smo se već navikli.

"Ne bih to komentirala", rekla nam je Vuković Berić.  Pokušali smo doći i do kolumniste Butkovića no nije nam se javljao na telefonske pozive.  Navodno će sutrašnji novogodišnji impresum Jutarnjeg lista dati odgovor na mnoga pitanja na koga računa Hanžekovićeva uprava, a tko će s Pavićem potražiti sreću nekim novim projektima.
 

Pročitajte više