Čačić: Vlada ne radi ništa, pokušava jedino održati socijalni mir

Foto: Hina

NA IZBORNOJ skupštini Narodne stranke-reformista u subotu u Slavonskom Brodu izabrano je vodstvo gradske organizacije reformista, a predsjednik stranke u izjavi novinarima kao glavne propuste Milanovićeve Vlade istaknuo je nedovoljno korištenje sredstava iz fondova Europske unije, te izostanak investicija javnih tvrtki.

Ustvrdio je da je nakon projekata sanacije brodogradnje, fiskalizacije i legalizacije objekata pokrenutih u prvoj godini rada Vlade, nastao zastoj - nakon njegovog i odlaska Slavka Linića iz Vlade.

Nema alternative

"Poruke koje nam šalje su potpuno jasne: 'Ništa nećemo učinit, pokušavamo održati socijalni mir. Pa makar to značilo da ne mijenjamo broj ljudi u javnoj upravi niti uvodimo jasne kriterije, te da će pravosuđe ostati najnesposobnije u Europi i teret gospodarstvu' ", rekao je Čačić, komentirajući učinke aktualne Vlade.

Posebno se osvrnuo na izostanak investicija od strane HEP-a. "Državne tvrtke ne samo da su investiciono mrtve, nego su za 18,2 posto pale u odnosu na ranije investicije iz vlastitih izvora. Posebno tragičan je primjer HEP-a koji je u posljednje dvije godine imao profit od 2,2 milijarde kuna koje su povučene u proračun i potrošene", rekao je Čačić.

Naglasio je kako je Hrvatska u 2013. godini uplatila u EU proračun 560 milijuna kuna više nego što je povukla, dodavši da rezultati i za 2014. neće biti puno bolji.

No, na upit vidi li rješenje u prijevremenim parlamentarnim izborima Čačić kaže da ne vidi jer, prema njegovom mišljenju, "druga strana ne nudi ništa".

Podržao Josipovića

Čačić je podsjetio da Narodna stranka-reformisti na predstojećim predsjedničkim izborima podržava Ivu Josipovića, od kojeg, kako kaže, očekuje da će u novom mandatu biti energičniji.

Na izbornoj skupštini za predsjednicu slavonsko-brodske gradske organizacije Narodne stranke - reformista izabrana je Smiljka Šakić. Za predsjednika Brodsko-posavske županijske organizacije reformista očekuje se da će ovih danas biti izabran Željko Landeka, koji je, kako se neslužbeno doznaje, jedini kandidat.

Pročitajte više