Čelnik republikanaca Obamu usporedio sa Schettinom: I naš predsjednik napušta brod koji tone

ČELNIK američkih republikanaca Reince Priebus jučer je izazvao omanji politički skandal kada je predsjednika Obamu prilikom komentiranja republikanske debate usporedio s Francescom Schettinom, "Kapetanom kukavicom" koji je pobjegao s kruzera Costa Concordia.

"Ubrzo će međusobno nadmetanje republikanaca biti stara vijest, a pažnja će se preusmjeriti na našeg vlastitog malog kapetana Schettina, odnosno predsjednika Obamu koji napušta brod SAD i više ga zanima kampanja nego njegov predsjednički posao", kazao je predsjednik Republikanskog nacionalnog odbora.

Kako bi pokazao da mu takva usporedba nije samo "izletjela", Priebus je bez ustručavanja domaćinu na CBS televiziji dodatno elaborirao što je mislio reći. "Nazvao sam ga kapetanom Schettinom, znate, kapetanom koji je pobjegao sa svog broda u Italiji. Tako i naš predsjednik bježi od američkog naroda, ne radi svoj posao već samo trči po zemlji i vodi svoju kampanju", objasnio je Priebus, kojeg su zbog ovih neumjesnih opaski kasnije popljuvali demokrati.

Pročitajte više