Čestitka Karamarkovih umirovljenika: Od Nove godine pojeftinit će sve što ionako ne možemo kupiti!

Foto: Tomislav Krišto (Cropix)

STRANKA Blok umirovljenici zajedno (BUZ) koja je od nedavno u koaliciji s HDZ-om Tomislava Karamarka, čestitala je u priopćenju svim Hrvaticama i Hrvatima Novu godinu. Njihovu čestitku prenosimo u cijelosti.  

Nije lako a bogme ni ugodno uputiti lijepe želje za nadolazeću 2013. a istovremeno biti svjestan da su iste gotovo pa neostvarive. Ipak, sa druge pak strane nikada nije na odmet uputiti toplu riječ ili lijepu želju prijatelju, poznaniku…. čovjeku prije svega, posebno jer ekonomska situacija kakva danas vlada u Hrvatskoj je već toliko deprimirajuća da polako i oni najhrabriji i najustrajniji počinju odustajati od borbe ne vjerujući da je uopće moguće bolje sutra, bar ne sa garniturom koja nas vodi ovih prethodnih godinu dana. 
 
I doista, kada se osvrnemo na sve ono što je Kukuriku Vlada uradili u 2012. godini ne možemo niti smijemo ostati ravnodušni. Plan 21 sa kojim su građanima mahali i obećavali bolje sutra ispao je samo paravan kojim su osvojili vlast, a onda svojim veleumnim „projektima“ redom krenuli uništavati sve što je još ostalo…. Ne treba sada spominjati povećanje PDV-a, cijena hrane, plina, grijanja… ili najkraće kazano svega, i to čak do 30-ak% a da se  pri tome prosječna plaća gotovo i nije pomakla sa mjesta. Ima li uopće potrebe spominjati i da je pored mnogih i nekoliko tisuća  proizvođača mlijeka propalo zbog iznimno sposobnog ministra koji za probleme hrvatske poljoprivrede, ili onima koji se njome bave  naprosto nema vremena, a po onom što je pokazao do sada isti nema ni minimum znanja, ali zato jest iskazao nevjerojatnu sposobnost prodati jednu propalu tvrtku  i na tome dobro zaraditi mada ista jest sa velikim dugovima prema dobavljačima i državi sa izgledima od ravnih 0% da ih ikada podmiri. E o tome ipak već treba nešto kazati.
 
Nije dakle šala niti mala stvar uspjeti prodati nešto potpuno bezvrijedno i na tome dobro zaraditi…. jer to mogu doista samo najsposobniji. U nekoj usporedbi odnosno tražeći ekvivalent takvom uspjehu, to bi po prilici bilo isto kao da usred pustinje uspijete razviti uspješan posao sa prodajom pijeska ili na sjevernom polu sa prodajom leda….. naravno u oba slučaja riječ bi bila o domaćim kupcima….. mještanima dakle same pustinje odnosno ledenih prostranstva.
I onda Vlada pored takvog „genijalca“ bez da trepne ulupa desetke milijuna EUR-a u traženju savjetnika za prodaju škverova, „monetizaciju“ Autocesta….  i tako još svašta nešto, a da pojma nemaju kakvog „mahera“ imaju u svojim redovima.
 
Eto sam 100% siguran da bi ministar Jakovina, genije kakav jest, za Autoceste dobio odmah bar petnaestak milijardi EUR-a umjesto onih pišljivih dvije ili tri koje bi tobože bile nekima iz njegove Vlade dovoljne. Nije isključeno ni da bi za one nesretne škverove koji su već desetke milijardi pojeli isti uspio prodati za toliku lovu da bi ne samo škverovi vratili sve što su dužni dobavljačima i državi, već bogme i dobro napunili svoj račun. Na žalost, naravno da od ovog ništa biti neće jer ministar Jakovina ima zasigurno prečih poslova.
 
Bilo kako bilo svi smo ipak na odlasku 2012. Jako sretni jer će nam od 01.01.2013. ipak pojeftiniti sve luksuzne stvarčice, dakle gotovo sve ono što ni do sada nismo mogli kupovati, a kako stvari stoje tako će za veliku većinu građana biti i nadalje, a do kada, ne zna se… ili možda ipak zna!?
 
I na koncu, ovim posljednjim tekstom u ovoj 2012. godini upravo kada sam htio uputiti čestitku prisjetim se nekoliko rečenica koji sam nedavno čuo ..Svi znamo da u Americi žive Amerikanci, u Rusiji Rusi, u Francuskoj Francuzi, u Njemačkoj Nijemci, U Italiji Talijani… itd.itd,…  pa se pitam zašto samo u Hrvatskoj žive građani!?.

Pročitajte više