Cipras razgovarao s Merkel: Danas nastavak pregovora

Foto: Hina

PREGOVORI između Atene i njezinih vjerovnika nastavit će se danas, rekao je u nedjelju navečer jedan izvor grčke vlade dodajući da je toj objavi prethodio telefonski razgovor grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Dvoje čelnika su tijekom razgovora istaknuli da žele uspostaviti stabilnu komunikaciju tijekom pregovora kako bi u dogledno vrijeme postigli za obje strane koristan sporazum", naglasio je taj izvor.

Kako bi ubrzao razgovore, Cipras je razgovarao i s predsjednikom Euroskupine Jeroenom Dijsselbloemom. Nikos Hourlirakis, koji predstavlja Atenu u "bruxelleskoj skupini" zadužene za pregovore između Grčke i njezinih vjerovnika, nazvao je prestavnika Europske komisije Declana Costella. Oni su dogovorili telekonferenciju u ponedjeljak prije sastanka u srijedu u Bruxellesu.

Ti pozivi su uslijedili dva dana nakon zahlađenja odnosa između grčkog ministra financija Janisa Varufakisa i 18 članova eurozone, tijekom sastanka Euroskupine u Rigi gdje nije postignut nikakav sporazum.

Tijekom tog sastanka eurozona je izrazila svoje zabrinutosti zbog slabog napredovanja u razgovorima između Atene i vjerovnika.

Pročitajte više