Čović o Bandićevim optužbama za Holding: To su sve besmislice!

Foto:  Arhiva

"KAO I UVIJEK kada je riječ o konferencijama za novinare koje saziva zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ništa nije istina što tamo bude rečeno", rekao je danas u središnjem Dnevniku HTV-a bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović. Naime, Čović je komentirao optužbe zagrebačkih gradskih vlasti kako je Holding u velikim financijskim problemima u koje je došao zbog konstantnog povećanja broja zaposlenih te zbog gomilanja dugova u njegovu mandatu. 
 
Čović je danas Bandićeve ocijene nazvao "manipulacijom podataka", te naglasio kako situacija nije alarmantna. 
 
> Holding dužan tri milijarde kuna, a SDP zaposlio 2000 podobnih: "Otišli su na odmor sa službenim autima, da se mace voze!"
 
"Zagrebački Holding danas je u istoj situaciji u kojoj je bio i prošle godine. Tada nam Bandić nije odobrio program restrukturiranja Holdinga, no srećom sada je odobren", rekao je Čović dodajući da je dugoročno zaduženje još 2007. godine iznosilo 7 milijardi kuna te da je danas smanjeno za oko 400 milijuna kuna. 
Čović je naglasio na HTV-u da je Bandić "razvlašten" od upravljanja Holdingom tek 2010. godine te da je do tada bio glavni. 
 
"Nema tu ništa alarmantno. Ništa značajno da bi se sazivala izvanredna konferencija za novinare", rekao je Čović odbacivši da je za vrijeme njegova mandata dodatno zaposleno 2000 ljudi. Čović je rekao da je nakon odlaska Bandića iz Holdinga 2010. godine broj zaposlenih smanjen za oko 500 ljudi.  
 
"To su sve besmislice!", rekao je Čović na kraju odbacujući optužbe Milana Bandića. 

Pročitajte više