DORH o Margetićevim optužbama pred Europskim parlamentom: Bajić sigurno nije glavni krivac!

Foto: Index

DOMAGOJ MARGETIĆ govorio je jučer pred Antikorupcijskim odborom Europskog parlamenta. Njegovo izlaganje bilo je na temu geneze afere Hypo, ne samo u Hrvatskoj nego i na prostorima bivše Jugoslavije. Optužio je Bajića da je krivac što se ne istražuju afere oko pranja novca. Povodom njegovih optužbi oglasio se DORH čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom netočnih tvrdnji objavljenih u medijima koje su izrečene pred Antikorupcijskim odborom Europskog parlamenta, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske opetovano naglašava da je surađivalo i surađuje s nadležnim tijelima Republike Austrije u istraživanju navodnih nezakonitosti vezanih uz Hypo banku. (24. 4. 2013.) DORH je dosad u niz navrata izvješćivao javnost, i to o međunarodnoj pravnoj pomoći prema nadležnim tijelima više država, te o izuzetno dobroj suradnji s nadležnim tijelima Republike Austrije kao i samom Hypo bankom.

Suradnja se sastoji u provjerama tijekova novca za koji postoji sumnja da je otuđen od strane većeg broja osoba iz sredstava namijenjenih obnovi i obrani suvereniteta Republike Hrvatske te istragama vezanih uz poslovanje Hypo banke i povezanih društava. Slijedom objavljenih navoda u svim priopćenjima, nisu točne tvrdnje objavljene u medijima koje su izrečene pred Antikorupcijskim odborom Europskog parlamenta kako se "niti jedan slučaj u Hrvatskoj ne istražuje", i da je "glavni krivac za to sigurno glavni državni odvjetnik.""

Pročitajte više