Dan žalosti: Pokopana okrutno ubijena Tijana

Foto: Hina

TIJANA JURIĆ, koja je poslije 13 dana opsežne policijske potrage na sjeveru Vojvodine pronađena okrutno ubijena, pokopana je u petak poslijepodne u subotičkom pravoslavnom groblju, u pratnji više tisuća građana ovoga grada, članova obitelji, rođaka i prijatelja.

> "Da nije uhvaćen, ubojica Tijane Jurić bi nastavio ubijati, postao bi srpski Jack Trbosjek"

Na početku kolone koja je pratila lijes petnaestogodišnje Tijane od crkve do groblja, bilo je oko 200 njezinih uplakanih prijatelja s buketima cvijeća, koje su predvodili najbolje prijateljice i dva dječaka koji su je posljednji vidjeli živu u noći između 25. i 26. srpnja, prenio je list „Blic“.

Opraštajući se od Tijane, glumac Subotičkog narodnog kazališta Miloš Stanković, rekao je da je ona bila ponos svojim roditeljima Igoru i Mirjani, da je imala mnogo prijatelja koji su poslije njenog nestanka napisali pismo državnom vrhu da je pronađu i da im je vrate.

"Proveli smo svih 12 dana pakla čekajući da nam se vrati", rekao je on, izvijestila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

Uz nekoliko tisuća Subotičana pokopu su prisustvovali i ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović, predstavnici subotičke policije i gradske lokalne vlasti.

Njezini prijatelji i drugi Subotičani zapalili su petak navečer svijeće kraj Zelene fontane na središnjem gradskom trgu.

Kako prenosi Blic, svojim priznanjem monstruoznog ubojstva djevojčice mesar Dragan Đurić uspio je šokirati čak i iskusne policijske inspektore, koji su se tijekom svoje karijere svega nagledali.

Djevojčicu je prvo udario automobilom, a kad je počela dozivati pomoć, strpao ju je u automobil.


"Dozivala je policiju. Začepio sam joj usta, udario sam je da ušuti i strpao je u automobil", hladnokrvno je ubojica prepričao policiji detalje stravičnog ubojstva.

Djevojčicu je potom udavio, svukao je i njeno golo tijelo u prtljažniku automobila odvezao do divljeg smetlišta te je ondje zakopao.

Nakon hladnokrvnog ubojstva nastavio život kao da se ništa nije dogodilo

Nakon monstruoznog ubojstva djevojčice koju je kobne večeri, nakon nekoliko pića, slučajno susreo na cesti, mesar je najnormalnije, bez imalo kajanja, nastavio sa svojim životom.

Da je riječ o posve poremećenom umu vjeruju i stručnjaci pa je kriminolog Zlatko Nikolić jučer ocijenio kako bi, da nije uhvaćen, Đurić nastavio periodično ubijati - postao bi srpski Jack Trbosjek.

"Staza zločina"

Blic je objavio infografiku koja prikazuje kojom se rutom ubojica kretao nakon što je oteo Tijanu, gdje ju je ubio i gdje ju je naposljetku zakopao:

Pročitajte više