Đapić sa samostalnom nezavisnom listom krenuo u utrku za gradonačelnika: "HSP je prošlost"

Foto: Emica Elvedij / Cropix

POD SLOGANOM "Nastavimo prekinuto" u gradonačelničku utrku za Osijek danas je krenuo Anto Đapić. I to sa samostalnom nezavisnom listom. Danas je, kaže Đapić, njegova priča s HSP-om završena.

"HSP je za Antu Đapića prošlost. Ne želim prevrtati po utrobi Hrvatske stranke prava jer bi to bilo kao da kudite vlastito dijete. Smatram da ono što je aktualni vrh stranke napravio posljednjih dana izuzetno loše za stranku", istaknuo je Đapić.

Došli su ga podržati dojučerašnje stranačke kolege, kojima je uz zahvalu poručio da ne trebaju imati obvezu ili moralne dvojbe oko toga biti u stranci ili podržati njega jer je svjestan da je nepopularan.

"Svatko tko se oko mene bude pojavljivao, imat će problema u samoj stranačkoj organizaciji", rekao je Đapić.

Na listi će biti poznati Osječani. "To će biti lista vrlo jakih, uglednih i poznatih građana grada Osijeka s jakim programom koji imaju i s kojim idemo u pobjedu na izborima. HSP je za Antu Đapića prošlost", poručio je Đapić.

U svojoj politici, najavljuje Đapić, okrenut će se sveučilišnoj orijentaciji grada. "A to znači jačati informacijsku industriju u Osijeku, kemijsku i poljoprivrednu industriju. To su projekti za koje je potrebna suradnja između grada, Sveučilišta i hrvatske Vlade", kazao je Đapić.

Pročitajte više