Debeljak šalje radnike na burzu: Zapamtite, praštanje je jedan od najvećih darova koje ljudsko biće može imati

Foto: Index

U BRODOSPLITU je održan sastanak Uprave i predstavnika sindikata. Zaključeno je već bilo poznato. Tomislav Debeljak na burzu šalje preko tri tisuće radnika uz otpremnine. Zaposlit će ih 1.500 na neodređeno, a ukupno dvije do dvije i pol tisuće s daljnjom tendencijom porasta broja zaposlenika.

Debeljak se osvrnuo na situaciju u škveru na Facebook stranici Škveranka. Kazao je pokoju i o odbačaju kaznene prijave protiv predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonka Šegvića kojeg je prijavio za prijetnju. Doznali smo i kako su mu se zgadili lažljivi i pokvareni mediji. 

"Nisam se uplašio Šegvića, to je bila odluka iz srca, a ne politička"

"Moram se nadovezati i na rješenje da g. Šegvić nije kriv i da je bilo u afektu. Pravno Vam je tako da sam trebao reći da sam se uplašio za sebe i svoju sigurnost i nakon toga bi on sukladno zakonima odgovarao, a ovako kad sam iskreno rekao da nemam straha i da se nisam uplašio, odbacili su ga goniti. Kunem Vam se da je to bila moja odluka iz srca, a ne politička", kaže Debeljak.

Zbog koristi za Škver, Debeljak će dati otkaz Šegviću, premda osobno s njim nema problema?!

"Uglavnom, dobio sam podosta mailova i pisama o razočarenju u navedeno, stoga ću zbog koristi za Škver razmisliti da li ćemo mu i dalje pružati ruku da ga izvučemo iz njegovih psihičkih problema ili ćemo mu sukladno zakonu nakon toliko opomena, prijetnji i procesa dati otkaz ugovora o radu. Vezano za mene osobno i Škver, on nam ne smeta, tako da molim i ostale radnike da rade svoj posao, ne obaziru se na njega i ne padaju pod njegov negativni utjecaj, a stvarno bi i njemu želio pomoći pružajući mu prijateljsku ruku. Čak je rekao jedan dan da bi se želio prijaviti na natječaj i raditi u poduzeću Brodosplita, što vjerujem da mi ne bi zamjerili da prihvatim. Zapamtite da je praštanje jedan od najvećih darova koje ljudsko biće može imati...", zaključio je Debeljak.

Odsad s medijima - šturo

Gazda škvera nije zadovoljan ni kako zločesti mediji prate njegov rad u splitu. "Mene osobno ne zanima PR, jer je to u pravilu mazanje očiju, a mediji izokretanjem realnosti postižu veću prodaju. Ali vidim da same Vas škverane diraju mediji, što se vidi po tome kad se izađe sa šest brodova koje ugovaramo za našu plovidbu, da onda to postane kao normalna vijest. Stoga neću više osobno govoriti, nego kada dođu ti novi veliki ugovori, sukladno Zakonu o medijima, šturo ćemo ih objaviti", ne sviđa se Debeljaku što se minoriziraju njegovi veliki napori.

Lažljivi, manipulatorski i potplaćeni mediji

Dok je opisivao kako nitko nije dobio promjene koeficijenta plaće, osim što su nekima skinuli povlaštene od ranije, gazdi škvera totalno se pomračio um.

"Moram spomenuti i lažljive, manipulatorske i potplaćene medije, koje više neću ni čitati, niti komentirati, što predlažem i Vama", drugarski je savjetovao kolektiv Debeljak.

Djeluje, nekako, sasvim normalno u Splitu. Kad gradonačelnik ima takvo mišljenje o medijima, što je normalnije da se makar po tom pitanju slaže i gazda najvećeg poslovnog sustava u gradu.

Što je Debeljak u škveru: Bog ili Papa?

S obzirom da znamo da je "lak na obaraču" i novinarima šalje svakakve poruke, možemo samo reći da je pravo olakšanje što je gazda Debeljak digao ruke od medija pa više neće ni čitati, ni komentirati.

Nažalost, evidentno je da će ga radnici itekako morati trpjeti, a što je najgore trpjet će ga i porezni obveznici Republike Hrvatske, s obzirom da je država preuzela obavezu saniranja gubitaka u idućih pet godina u iznosu većem od milijardu kuna. U takvoj situaciji, mnogi bi rekli, lako je praštati i glumiti ako ne Boga, a onda makar Papu. 

Pročitajte više