Dernek u Kninu: "Poručite crvenima u Vladi da ih pozdravljaju ustaše iz Škabrnje"

Foto i video: Dea Redžić, Dario Dalmacija

ZAVRŠETAK službene ceremonije u Kninu, koju je govorom na glavnom trgu zatvorila Kolinda Grabar Kitarović, označio je i početak zagrijavanja po kafićima za večerašnji dernek čija će kruna biti koncert Marka Perkovića Thompsona.

 


 

Atmosfera u Kninu je vašarska: na štandovima se prodaju zastave, majice, privjesci, narukvice, šalovi i slične tričarije s hrvatskim obilježjima, a razvijena je i ponuda križeva i raspela. No, najbolje od svega ipak idu pivo i hrana, iako su poneki kninski ugostitelji povodom 20. obljetnice Oluje podigli cijene i za 50 posto.

Po kafićima i na ulicama se pije, te se pjevaju tzv. domoljubne budnice. Dominira upravo Thompsonov repertoar. "Poručite crvenima u Vladi da ih pozdravljaju ustaše iz Škabrnje", kazao nam je jedan od slavljenika u Kninu.

 


 

Očekuje se, podsjećamo, da će kroz Knin danas proći oko 100.000 ljudi. Za Index je iz PU šibensko-kninske službeno potvrđeno da je, prema policijskim procjenama, u Knin do sada stiglo 25.000 ljudi. Najviše ljudi očekuje se na večerašnjem koncertu. Iz policije su nam također potvrdili da nikakve prekršajne ni kaznene prijave za sada nisu podizali.

Centar grada spreman je za veliku feštu koja je najavljena za večeras, ali drugo lice Knina vrlo je lako vidljivo samo par metara od glavne ulice, kao što možete vidjeti i na priloženoj fotografiji.

Pročitajte više