Dječaci podmetanjem požara u Trogiru izazvali štetu od preko 215.000 kuna

Foto: Ilustracija

DESETOGODIŠNJAK i četiri godine stariji dječak s trogirskog područja kazneno su prijavljeni za izazivanje tri požara u Trogiru krajem prošle i početkom ove godine - na tržnici, u ugostiteljskom objektu te na brodu - čime su napravili materijalnu štetu veću od 200 tisuća kuna.

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je u četvrtak kako je istragom utvrđeno da je 20. prosinca 2014. desetogodišnjak na poticaj ovog starijeg izazvao požar na tržnici u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, pri čemu su oštećena tri štanda, a šteta se procjenjuje na oko 20.000 kuna.

Policija 14-godišnjaka sumnjiči i da je 26. prosinca izazvao požar na ugostiteljskom objektu u Ribarskoj ulici, počinivši štetu procjenjenu na 150.000 kuna, dok je za izazivanje požara na brodu u trogirskom pristaništu Soline 3. siječnja i štetu od oko 45.000 kuna osumnjičila spomenutog desetogodišnjaka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je tužiteljstvu podnijela posebno izvješće, vezano uz kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pročitajte više