Dovršen proces dokapitalizacije Đure Đakovića

Screenshot: Google Maps

NAKON trećeg kruga prikupljanja javnih ponuda za preuzimanje Novih dionica Društva Đuro Đaković Holding d.d., proces dokapitalizacije je uspješno okončan s prikupljenih 87.192.320,00 kuna, objavilo je Ministarstvo gospodarstva.

"Svojim sudjelovanjem u dokapitalizaciji pokazali smo dvije stvari: prva je da vjerujemo u budućnost Đure Đakovića, a druga da je država kao dioničar spremna učiniti sve što je potrebno da ključne, proizvodne tvrtke kao što je Đuro Đaković, prežive recesijske godine i dobiju priliku za rast", izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i dodao kako dokapitalizacija države u iznosu od 65 milijuna kuna Đuri Đakoviću daje priliku da se presloži, stabilizira i ponovo stane na noge prodajući svoje kvalitetne proizvode na domaćem, ali i na stranim tržištima.

Vrdoljak od uprave tvrtke očekuje da odmah i bez odlaganja provede program restrukturiranja za koji su sada osigurana sredstva, te da stabilizira poslovanje ugovaranjem novih poslova.

"Prikupljena sredstva biti će iskorištena za programski i organizacijski preustroj"

"Financijsko restrukturiranje je preduvjet daljnje provedbe plana strateškog restrukturiranja koji bi Đuri Đakoviću trebao osigurati konkurentnost na stranom tržištu, a samim time i perspektivnu budućnost. Prikupljena sredstva biti će iskorištena za programski i organizacijski preustroj, kao i modernizaciju proizvodnje čime će se smanjiti troškovi poslovanja", izjavio je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

Proces dokapitalizacije odvio se u tri kruga upisa Novih dionica. U I. krugu su pravo upisa polagali postojeći dioničari, u a II. krugu kvalificirani ulagatelji, nakon čega je Uprava Društva uz suglasnost Nadzornog odbora Društva utvrdila konačnu cijenu Novih dionica u iznosu od 20,00 kuna za dionicu. III. je krug bio otvoren u razdoblju od 8. do 16. prosinca za sve pravne i fizičke osobe s pravom upisa Novih dionica.

Pročitajte više