Dubrovčani u prvih pet dana prikupili 6500 potpisa za referendum o golfu

Foto: Tonči Plazibat/Cropix

U PRVIH pet dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o projektu golf resorta na Srđu prikupljeno je više od 6.500 potpisa. Organizatori su zadovoljni odazivom Dubrovčana.

"Sinoć smo prebrojili 6.500 potpisa. To znači da prikupljanje potpisa ide nekim svojim tempom koji je izvanredan. Ako nastavimo tim tempom 'debelo' ćemo premašiti potrebnu brojku", rekao je Igor Miošić iz Organizacijskog odbora za referendum .

Organizatori su čestitali građanima što su se do sada odazvali u ovako velikom broju i još jednom pokazali duh Dubrovnika i svjesnost o važnosti demokracije i strateškog razvoja grada.

Inače, referendumsko pitanje koje predlaže građanska inicijativa Srđ je naš glasi "Jeste li za usvajanje UPU-a kojim se, uz izgradnju igrališta za golf, dozvoljava i izgradnja smještajnih kapaciteta s ležajevima (vila, hotela i apartmana) na platou Srđ?"

Prikupljanje potpisa traje do 15. veljače, a potrebno je prikupiti oko 8.000 potpisa kako bi Gradsko vijeće Grada Dubrovnika raspisalo referendum.

Pročitajte više