Dvije osobe premještene zbog povećeg klizišta u Kustošijanskoj ulici

Foto: Hina/ilustracija

U ZAGREBAČKOM naselju Črnomerec, u Kustošijanskoj ulici, kasno sinoć pokrenulo se klizište te je ugrozilo manji stambeni dvorišni objekat, iz kojeg su premještene dvije osobe, izvijestio je jutros gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Dojava da se u Kustošijanskoj od broja 123 do 139 pokrenulo klizište veće površine, stigla se sinoć oko 22,45 sati, a izlaskom na teren djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Ureda za izgradnju grada utvrdili su da je klizište veliko oko 400 do 500 metara četvornih.

Uslijed klizanja zemlja je djelomično opteretila zid manjeg dvorišnog objekta i postoji mogućnost da naruši njegova stabilnost. Dvije osobe koje su bile u objektu zbrinute su i premještene na boravak i spavanje u glavni stambeni objekt na toj adresi, koji za sada nije ugrožen.

Vatrogasci su s krova objekta uklonili granu stabla koje se prevrnulo zbog klizanja terena, i privremeno popravili krov. Pozvana je i Elektra jer se opasno nagnuo i energetski stup.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama izvijestio je također da je zbog nevremena na zagrebačkom području u ranim jutarnjim satima Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, zajedno s Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, odradila 20-tak intervencija ispumpavanja vode i uklanjanja stabala.

Intervencije su bile na području gradskih četvrti Podsused, Trešnjevka, Novi Zagreb, Dubrava i Sesvete.

Pročitajte više