Edi Mišić sutra izlazi pred obitelj ubijene Meksikanke Selene Macedo

Foto: MUP

U VELIKOJ dvorani splitske Palače pravde sutra će se oči u oči susresti Edi Mišić i obitelj ubijene Meksikanke Selene Macedo. Na početak suđenja stižu Selenin brat i majka.

Sudac Vladimir Živaljić uvjeren je da će brzo zaključiti suđenje te donijeti presudu. Svjedoka samog ubojstva nema, svi imaju nekakva posredna saznanja. Mišića terete biološki tragovi nađeni na mjestu zločina i Seleninom tijelu.

Nije bio sam?

Od njega se nije previše doznalo. Od uhićenja početkom listopada prošle godine drži se iste priče. Da s ubojstvom nema veze. Nema objašnjenja za krvavi nož pronađen u ruksaku otkrivenom u skrovištu na Marjanu.

Policija inače do danas nije otkrila osobu čiji su tragovi također nađeni na mjestu zločina. Mišić šuti o eventualnom pomagaču.

Je li Mišić dobio epileptični napadaj i izgubio svijest pa se zato ničega ne sjeća?

Branitelj Frane Gorjanc nema baš previše opcija. Smatra da bi sud svakako trebao prihvatiti njegov prijedlog te odrediti jedno kvalitetno neurološko vještačenje Mišića. Nađene su mu dvije ciste na mozgu, a vještaci su prilikom pregleda u Vrapču dali tek uvjetovano mišljenje. Obrana će svakako upozoriti i na Mišićevu epilepsiju. Tijekom napada epileptičari gube svijest. Je li moguće da se i njemu takvo što dogodilo pa se ničega ne sjeća? 

Dosta je nedoumica pa bi sudac Živaljić mogao prihvatiti prijedlog obrane za novim vještačenjem.

Od meksičke mafije do ubojice iz Novog Sada

Mišića terete da je Selenu ubio koncem kolovoza 2012. godine na južnoj padini Marjana. Gotovo joj je odsjekao glavu nožem, a tijelo je skrio u jamu koju je prekrio granjem i zamaskirao toliko dobro da su ga pripadnici HGSS-a jedva pronašli nakon tri dana češljanja Marjana.

Više od mjesec dana nije se znalo tko je likvidirao Selenu. Činilo se da policija tapka u mjestu, počeli su čak redom pregledavati rekreativce na Marjanu. Mediji su razvezali najfantastičnije teorije, od meksičke mafije do ubojice iz Novog Sada.

Anonimna dojava

Stvar se pomakla s mrtve točke nakon što je u medijima objavljen dres nađen u ruksaku. Policija je dobila anonimnu dojavu o mladiću sa Smrdečca kojeg su viđali u Milanovom dresu s natpisom Reksi. Bio je to Mišić.

Tužiteljica Julijana Stipišić tereti ga za teško ubojstvo, što sa sobom nosi sankciju od 40 godina zatvora. Obrana je i dosad pokušala uvjeriti da se radi o običnom ubojstvu, a nema sumnje da će to nastojati i na suđenju. Za ubojstvo se može dobiti do 15 godina zatvora.

Pročitajte više