Fikus Josipović ima za putovanja, ali nema za poplave

Foto: Hina

VELIKODUŠNOST očito nije urođena osobina hrvatskoj političkoj kasti. Pisali smo već o tome kako se u Saboru i dalje dogovaraju na koji će način pomoći žrtvama poplave (iako obećavaju da će sigurno pomoći), a tome treba dodati i činjenicu da je među onima koji ništa nisu donirali žiteljima Slavonije i Ivo Josipović, odnosno njegov Ured predsjednika RH.

Podsjetimo, proračun Josipovićevog ureda za 2014. godinu iznosi 43,9 milijuna kuna. Dobar dio tih sredstava predsjednik si je namijenio za kampanju, koju vodi još od Nove godine. Mjesecima već Josipović putuje po Hrvatskoj i koristi svaku priliku za druženje s biračima i žicanje glasova.

U proračunu Ureda predsjednika očigledno ima dovoljno novca da Josipović obiđe čitavu Hrvatsku (pa tako i poplavljena područja) i povremeno skokne do inozemstva, ali ne i za pomoć žrtvama poplava. Možda se Josipović ne osjeća obaveznim da išta donira zato što je to već učinio ZAMP, odnosno Hrvatsko društvo skladatelja, koje je za žrtve poplava izdvojilo 150.000 kuna.

> Besramno trošenje u najvećoj krizi: Josipovićevo trčanje za biračima košta 44 milijuna kuna

> Kalmeta u Titovoj jahti poveo Josipovića na krstarenje

Pročitajte više