Francuski taksisti opet na ulicama, Hollande prijeti: Uber ne poštuje zakone, treba ga zatvoriti

 Screenshot: YouTube

FRANCUSKI predsjednik Francois Hollande rekao je kako je nasilje na prosvjedima protiv Ubera francuskih taksista "neprihvatljivo", javlja CNN. S druge strane, Hollande je istaknuo kako razumije frustraciju vozača koji su jučer putem prosvjeda izazvali kolaps prometa u Parizu.

"Jasno mi je zašto se prosvjeduje. Već je tri mjeseca prošlo od početka sudskog procesa, a do konačne odluke se dolazi veoma sporo", kazao je Hollande danas novinarima u Bruxellesu. Aplikacija putem koje vozači izravno dogovaraju vožnje UberPOP je prošle godine proglašena ilegalnom od strane francuske vlade, no Uber se protiv te odluke i dalje bori sudski, a dok proces traje, Uberovi vozači rade na francuskim ulicama.

Hollande: UberPOP treba ukinuti

Hollande je danas rekao kako "UberPOP ne poštuje zakone" te kako ga se treba ukinuti. Francuski taksisti, ljuti na Uber zbog, kako ističu, nelojalne konkurencije na tržištu, najavili su prosvjede i danas.

Didier Hogrel, predsjednik francuske Nacionalne federacije taksista, kazao je za CNN da će se organizirati prosvjedi na pariškim aerodromima i oko najfrekventnijih mjesta i čvorišta u gradu.

Pročitajte više