Glas Koncila: Potpunu kontrolu u politici, gospodarstvu, kulturi i medijima imaju bivši komunistički kadrovi

Foto:  Arhiva

"OČEVIDNO je da su u zemlji u kojoj je gotovo potpuno zaustavljen demokratski proces nužno ugrožena temeljna ljudska prava velike većine hrvatskih građana", naglasio je u don Ivan Miklenić urednik Glas Koncila inače neslužbenog tjednika zagrebačkog Kaptola. Miklenić se pozvao na redovito godišnje izvješće o stanju ljudskih prava u svijetu koje izdaje SAD-a primjetivši da nitko tom izvješću nije dao adekvatan prostor u medijima. 
 
"Nemoguće je da SAD ne bi bio informiran o demokratskim zavjesama i prividima koje stvaraju oni koji stvarno kontroliraju najvažnije segmente hrvatskoga društva i koji Hrvatsku, političke stranke, mnoge institucije i gotovo sve hrvatske građane pretvaraju u taoce svojih osobnih i grupnih interesa i ambicija. Nije moguće da američki eksperti za Hrvatsku ne bi znali da gotovo potpunu kontrolu u politici, gospodarstvu, kulturi i medijima imaju bivši komunistički kadrovi i njihovi mlađi klonovi i da ti ljudi, ni kad bi to htjeli, nikako ne mogu demokratizirati Hrvatsku, nikako ne mogu izgraditi državu vladavine prava i stvarne slobode, državu u kojoj bi vladala stvarna ravnopravnost svih građana. Maskiranje vodećih političkih i inih kadrova u Hrvatskoj u maske novih popularnih ideologija demokratskoga Zapada ni na koji način ne može postići nikakav pomak u stvarnom poštivanju temeljnih ljudskih prava, dostojanstva svake ljudske osobe i općega dobra – a bez čega nema ni demokracije", napominje Miklenić spomenuvši i kako se kao ideal javnoj radio-televiziji nude osamdesete godine krutoga komunizma. 
 
"Nije li najnoviji odnos prema vjeronauku u školi, koji se smišljeno pretvara u strano tijelo u obrazovnom sustavu da bi ga se što prije moglo izbaciti iz škola, svjesno gaženje stvarnosti hrvatskih građana, njihovih osnovnih ljudskih prava, bez obzira na činjenicu što vjernici tvore više od 92% građana?", pita se na kraju Miklenić. 

Pročitajte više