Glas Koncila: Zbog krize ljudi ne vide koliko su veliki uspjesi referendumske inicijative i Ustavnog suda!

Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

"MOŽDA u sadašnjem povijesnom času, označenom teškom gospodarskom krizom i bezbrojnim manipulacijama političara i medija, nije na prvi pogled vidljiv doseg i važnost odluke Ustavnoga suda i uspjeha građanske inicijative 'U ime obitelji', no budućnost će brzo pokazati da su baš ta dva događaja - bez obzira na to koliko će još biti osporavani i destruirani, alsificirani i manipulirani - rađanje novoga hrvatskog demokratskog društva", naglasio je urednik Glasa Koncila don Ivan Miklenić u novoj uredničkoj kolumni u kojoj se glorificiraju napori kako za promjenu Ustava a tako i odluke Ustavnog suda vezanu za "Zdravstveni odgoj". 

Glas Koncila, neslužbeno glasilo Kaptola, prožeto je povijesnim datumima, vezano za ove dvije inicijative, a urednički komentar ima naslov "Novo društvo se rađa". 
 
Miklenić smatra kako je 22. svibnja povijesni dan za razvitak demokracije u hrvatskom društvu kao početak učvršćivanja pravne države i pluralnoga društva u Hrvatskoj.   
 
Prema Glasu Koncila uvođenje Kurikuluma zdravstvenog odgoja na nezakonit način tipično je ideološko i političko nasilje, "kojemu nikada više ne bi smjelo biti mjesta u postupanju ikojeg ministra ili državnog službenika u Hrvatskoj". Isto tako glorificira se prikupljanje potpisa za referendum o promjeni Ustava.  
 
'Da je uspjeh građanske inicijative prava pljuska, najbolje se vidi po pribjegavanju političara, dijela udruga civilnoga društva i instrumentaliziranih medija novim interpretacijama zakonodavnih pravila o referendumu i neviđenim manipuliranjima ljudskim pravima i tobožnjim njihovim ugrožavanjem', piše Glas Koncila.

Pročitajte više