Glavni odbor SDP-a dao podršku Josipoviću: "Sve što radimo daje rezultate!"

Foto: FAH

SJEDNICA Glavnog odbora SDP-a danas je protekla u mirnom ozračju - jednoglasno su donesene odluke o potpori Ivi Josipoviću za predsjedničku kampanju kao i o koordinatorima za istu ali i pripremu parlamentarnih izbora. Nakon one lipanjske sjednice na kojoj je iz stranke izbačen bivši ministar financija Slavko Linić čini se da su SDP-ovci okrenuli novu stranicu. Barem za sada.

Glavni odbor SDP-a podupire kandidaturu Ive Josipovića za predsjednika Republike, stoji u priopćenju SDP-a u kojem se dodaje da je Glavni odbor SDP-a, uvažavajući kriterije koje je donijelo Predsjedništvo SDP-a, imenovalo koordinatore po izbornim jedinicama kako slijedi: 1. izborna, Davor Bernardić; 2. izborna, Vedran Babić; 3. izborna, Mario Habek; 4. izborna, Domagoj Hajduković; 5. izborna, Zdravko Ronko; 6. izborna, Rajko Ostojić; 7. izborna, Damir Mateljan; 8. izborna, Željko Jovanović; 9. izborna, Ivan Klarin i 10. izborna, Darko Parić.

Isto tako za predsjednicu Poslovnog odbora SDP-a izabrana je Dragica Zgrebec, a za člana Boris Lalovac.

Leko: O financijama za Josipovića odlučit će Predsjedništvo

Nakon sjednice zatvorene za javnost novinarima je to potvrdio predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko, kazavši kako će se stranka materijalno i organizacijski angažirati u Josipovićevoj kampanji.  S kolikom iznosom će SDP poduprijeti Josipovićevu predsjedničku kampanju naknadno će odlučiti Predsjedništvo stranke, rekao je Leko.

"Rasprava je bila vrlo odgovorna i ljudi su bili zadovoljni što se na vrijeme odlučilo tko su koordinatori u izbornim jedinicama", rekao je.

Komadina nije došao

Novinare je zanimalo zašto se na sjednici nije pojavio glavni oponent predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, a Leko je odgovorio kako se Komadina ispričao putem SMS-a zbog spriječenosti drugim obvezama.

Na sjednici Glavnog odbora SDP-a nije se postavilo ni pitanje sve nižeg rejtinga stranke u javnosti

Riječ je o prvoj sjednica Glavnog odbora SDP-a nakon burne lipanjske na kojoj je smijenjen Slavko Linić. Glavni odbor SDP-a sastao se danas u središnjici stranke, kako bi i formalno potvrdio Ivu Josipovića za SDP-ova predsjedničkog kandidata te imenovao koordinatore kampanje za predstojeće parlamentarne izbore po izbornim jedinicama.

Problematične rasprave

Danas nitko ne očekuje sličnu raspravu već razgovor o najavljenom dnevnom redu - potpori Josipoviću za predsjedničke izbore i koordinatorima SDP-a za parlamentarne izbore. "Dnevni red sjednice je poznat i ne očekujem da bi trebalo biti nekih problematičnih rasprava", rekao je uoči sjednice Vojko Obersnel.

Budući da su kriteriji imenovanja koordinatora izuzeli članove izvršne vlasti, Obersnela su novinari pitali slaže li se s time da Željko Jovanović bude koordinator za Rijeku. " Prije svega nemam ništa protiv Jovanovića i siguran sam da će on kao i svi ostali koji će biti predloženi i sigurno potvrđeni kao koordinatori, a svoj posao odraditi korektno. Iako ne bih imao ništa protiv da je to odrađeno kao na prošlim izborima. Naime, ne vidim baš vezu između nespojivosti obnašanja izvršne funkcije i poslova koordinatora".

Nismo se dugo sastajali

Na pitanje očekuje li da će se pod točkom razno razgovarati o lošem rejtingu SDP-a, Obernsel je rekao da očekuje sjednicu Glavnog odbora na tu temu i da to ne može biti točka razno. Uoči sjednice Željko Jovanović rekao je kako očekuje da SDP danas pošalje poruku kako su i dalje najjača stranka u Hrvatskoj, da će zajedno s Josipovićem dobiti predsjedničke, a s koalicijom parlamentarne izbore.

Na pitanje je li pronašao zajednički jezik s kolegama iz Rijeke, budući da će danas biti potvrđen koordinatorom za tu izbornu jedinicu, Jovanović je kratko rekao "da nije nikad izgubio zajednički jezik".

 
Rajko Ostojić izjavio je da je ovo normalna sjednica kako bi dali potporu nihovom kandidatu Ivi Josipoviću. Sjednica kao sjednica, rekao je Ostojić..

"Nismo se dugo sastajali, nažalost. Evo treći mjesec. Tako da će biti uobičajena sjednica".

Kad je riječ o vrlo niskom rejtingu i hoće li i to biti tema razgovora, Ostojić je poručio da će "stranačke stvari rješavati unutar stranke".

Grčićev optimizam

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić poručio je da bitka za bolju Hrvatsku traje. Pohvalio se i s pozitivnim pokazateljima.

 "Bitka će trajati do sljedećih izbora. Uvjeren sam da će sve što radimo dati rezultate i već daje. Vrlo često zanemarujemo pozitivne indikatore - industrijska proizvodnja, izvoz, pa ni turistička sezona unatoč vrememnu neće biti loša. Nezaposlenost pada na godišnjoj razini, prvi put u tri, četiri godine", kazao je Grčić.

 

 

Pročitajte više