Glogoški posjetio klub HDSSB-a kao dio pripreme za prikupljanje potpisa

Foto (Ilustracija): FAH

PREDSJEDNIK Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški posjetio je danas Klub zastupnika HDSSB-a u Hrvatskom Saboru, koji podržava zahtjev prosvjednika pred Ministarstvom branitelja za plenarnom raspravom o braniteljskim pravima.

"Klub HDSSB-a je prošlog tjedna posjetio branitelje u Savskoj 66. Mi smo kao Klub i do sada podupirali zahtjeve branitelja, od prijedloga zaključaka vezanih uz sprječavanje da se u Srbiji može suditi državljanima Hrvatske, hrvatskim braniteljima, a na temelju naše posjete Savskoj dogovorili smo da će doći u Sabor da razgovaramo o problemima hrvatskih branitelja malo konkretnije", rekao je Hini HDSSB-ov Josip Salapić.

Podsjetio je da HDSSB podupire i zahtjev da se sva prava hrvatskih branitelja obuhvate jedinstvenim zakonom, kao i da taj zakon bude ustavni.

Glogoški se priprema za prikupljanje potpisa za saborsku raspravu

Što se tiče najave prosvjednika da će prikupljati potpise trećine zastupnika za otvaranje saborske rasprave o braniteljskim pravima, Salapić kaže da prikupljanje potpisa još nije službeno krenulo, ali HDSSB podupire i tu inicijativu.

"To bi trebalo biti uskoro, dali smo potporu tom zahtjevu, samo ćemo vidjeti u kojem obliku i koji će biti sadržaj. Kad bude prilika za to, mi ćemo u Saboru potpisati taj zahtjev", rekao je Salapić.

Glogoški je Hini potvrdio da je posjet Klubu HDSSB-a dio pripreme za prikupljanje potpisa.


"Krenuli smo s inicijativom da se prikupe potpisi trećine zastupnika za saborsku raspravu koja bi trebala iznjedriti zaključke na temelju kojih će se pristupiti donošenju ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja", kazao je Glogoški.

Potreban potpis 51 zastupnika

Izvijestio je da su 7. siječnja svim klubovima poslali poziv da podrže njihovu inicijativu. "Očitovala su nam se tri kluba, HSU negativno, a HDSSB i HDZ pozitivno", rekao je Glogoški i najavio da će uskoro posjetiti i klub HDZ-a.

Za uvrštavanje zahtjeva na dnevni red saborske sjednice trebaju potpisi 51 zastupnika. HDZ s partnerima HSP AS-om i HSS-om ima 43, a HDSSB sedam zastupnika.

Pročitajte više