Marijan Milinović optužio Glogoškog i Klemma za krađu dokumenata i pozivanje na linč

Marijan Milinović optužio Glogoškog i Klemma za krađu dokumenata i pozivanje na linč

Foto: Hina

INDEX je primio reakciju Marijana Milinovića koji je Ministarstvu obrane poslao upit kako je stradao Đuro Glogoški. Njegov zahtjev je izazvao reakciju vođa šatordžija koje su ga na tiskovnoj konferenciji prije tjedan dana javno prozvale i, kako kaže, pozvale da se protiv njege povede "javni linč".

Reakciju Milinovića prenosimo u cijelosti.

"Gospodo Klemm i Glogoški, za razliku od vas ja ću vama odmah odgovoriti na vaše pitanje.

Pitali ste otkud meni kao građaninu pravo da postavljam pitanja u vezi vas. Vidite, sa ovim vašim cirkusom usred grada koji traje već preko sto dana i silnim konferencijama za novinare vi ste sami izabrali da budete javna ličnost. A kada je netko javna ličnost, javnost se ima pravo propitivati o njoj.

Za razliku od vas ja nisam javna ličnost, moj upit MORH-u je bio osoban i posve legalan.

Ono što nije legalno je krađa tog službenog dokumenta iz MORH-a, i javni poziv na moj linč i jasna prijetnja upućena meni.

U demokratskoj zemlji je nezamislivo da to prođe bez posljedica. Ako ste me mislili prestrašiti, niste. Ja vas se ne bojim. Ako ste mislili pokazati ostalima na mom primjeru da je bolje ništa vas ne pitati, vjerujem da nećete uspjeti. Pitam se za kakvu ste se vas dvojica to državu borili?

Zar za onu gdje ćete moći protuzakonito dizati šatore gdje i kako hoćete, gdje ćete moći nekažnjeno krasti dokumente iz državnih institucija, gdje ćete moći nekažnjeno javno pozivati na linč građanina koji vama gospodine Glogoški i financira dobar dio Vaše mirovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada kada sam ja odgovorio na vaše pitanje još uvijek čekam odgovor točno gdje, kada i kako je gospodin Glogoški stradao te zbog čega je u kolicima, zbog pogreške liječnika kako je u jednom intervjuu sam naveo? Odgovor ste mogli dati odmah na konferenciji. Umjesto toga, obećali ste ga dati tijekom ovog tjedna, a dok pišem ovo pismo tog Vašeg odgovora još uvijek nema. Ali obećavali ste vi i da nećete na noge legalno izabranom predsjedniku Vlade.

A za kraj bih obavijestio javnost da me je MORH u međuvremenu tražio adresu, što je nakon svega nedopustivo no valjda su ih gospoda Klemm i Glogoški još to tražili. Javno postavljam upit MUP-u trebam li se bojati i veza gospodina Klemma u MUP-u?

Marijan Milinović"

Glogoški poručio da će dostaviti podatke o ratnom putu, ali nije

Podsjetimo, prije tjedan dana na press konferenciji izvukao je Klemm komad papira na kojem stoji da je braniteljima nepoznata osoba od Ministarstva obrane tražila provjeru ratnog puta Đure Glogoškog i okolnosti pod kojima je ranjavan. Izazvalo je to brojne povike nezadovoljstva; šatoraši smatraju da je "sramotno" uopće provjeravati je li Glogoški doista pravi invalid Domovinskog rata.

"Nama nepoznata osoba od Ministarstva obrane tražila je da se utvrdi pod kojim okolnostima, kada i gdje je nastradao Đuro Glogoški", kazao je Klemm, na što je Glogoški dodao: "Idući tjedan ću vam dostaviti podatke o svom ratnom putu i ranjavanju".

"Tako je, Đuro", zaorilo se šatorom. No, o ratnom putu Đure Glogoškog do danas ni riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara