"Golf je smokvin list za apartmanizaciju i vile na Srđu": Golf na Srđu dobio zeleno svjetlo, blokadu vijećnice prekinula policija

Foto: Tonči Plazibat/Cropix; Željko Tutnjević/Dubrovački vjesnik/Cropix

GOLF ipak stiže na Srđ, odlučilo je dubrovačko gradsko vijeće. Za urbanistički plan uređenja platoa iznad Dubrovnika ruku je jučer diglo 16 vijećnika, protiv je bilo sedam, a suzdržana SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić. Time je pala i zadnja prepreka za investiciju vrijednu milijardu eura.

Sjednica je, umjesto da započne u 17 sati, kasnila sat i pol. Blokadu vijećnice od strane prosvjednika s povicima "prodano", "izdaja" te transparentima "Srđ je naš" prekinula je policija koja je neke i privela.


Burno je bilo i na samoj sjednici. HNS-ov gradonačelnik Andro Vlahušić i HDZ-ova Dubravka Šuica za projekt su argumentirali suprotno HSLS-ovu Ivi Gjaja, koji je ranije podsjetimo, odbio koaliciju HDZ-a, SDP-a i HNS-a poznatu i kao "Dubrovački dogovor".

"Pa idemo vidjeti koja je to vlast koja vas je obmanula i prevarila. Projekt traje 15 godina, u tom vremenu četiri saziva Sabora", podsjetio je Vlahušić. "Urbanistički plan uređenja je samo kruna na sve te županijske planove", istaknula je Šuica. "Nije to moja izreka, da je golf smokvin list za apartmanizaciju i vile na Srđu", ustrajao je Gjaja.

Pročitajte više