Gubitak vlasti donio neslogu: Ante Sanader raspustio makarski HDZ

Screenshot: YouTube

PREDSJEDNIŠTVO Splitsko-dalmatinskog HDZ-a jučer je donijelo odluku o raspuštanju podružnice u Makarskoj. Ante Sanader, predsjednik županijske organizacije, nije nam, nažalost, bio dostupan za komentar. U inozemstvu je pa nas je uputio na tajnika Antu Mihanovića, koji se nije javio na mobitel.

"To je bio očekivan potez. Mi se već prije mjesec dana krenuli u pripremu izbora u temeljnim ograncima. Raspustila nas je županijska organizacija, jer mi ne možemo sami sebe raspustiti", kaže dojučerašnji predsjednik makarskog HDZ-a i bivši gradonačelnik Marko Ožić Bebek. 

Raskol nakon izbora: Šest struja makarskog HDZ-a

Navodno je osobno predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko požurio raspuštanje makarske organizacije u kojoj nakon gubitak vlasti prije osam mjeseci vlada poprilična nesloga i borba frakcija.

Kako doznajemo, ima čak šest različitih struja koje drugačije vide budućnost HDZ-a u Makarskoj, a atmosfera u stranci se nepovratno narušila još prije posljednjih lokalnih izbora kada je odbijen zahtjev Ante Novaka da ponovno dobije mjesto dogradonačelnika.

Novak je to osobno shvatio i povukao za sobom svoje koje je u HDZ doveo iz DC-a. Mjesto mu inače nisu htjeli dati jer Novak ima 82 godine pa se ocijenilo kako bi bilo bolje da se poguraju mlađi kadrovi. 

Ožić Bebeku unutar HDZ-a i dalje daju najveće šanse za pobjedu na unutarstranačkim izborima u Makarskoj.  

U Splitu raspušteni temeljni ogranci

U Splitu je također došlo do raspuštanja nekoliko temeljenih ogranaka. Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, kazao nam je da je to učinjeno radi neaktivnosti predsjednika ogranaka, a bilo je i nekoliko ogranaka koji su ostali bez predsjednika.

Već ranije je raspušten i supetarski HDZ.

 

 

Pročitajte više