HAK: Zbog bure zatvorena autocesta A1 od Sv. Roka do Posedarja

Screenshot: Google Maps

ZA SAV promet zbog bure su zatvorene autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, obilazak je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina D50 i D27) i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, a obilazak za ostala vozila je D3 starom cestom kroz Gorski kotar i Jadranska magistrala D8 između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na mostu Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku te na Jadranskoj magistrali od Senja do Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog D8 još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupinu).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionicama D42 u mjestu Poljanak, ŽC Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC Dabar-Štirovača i ŽC Selište-Prijeboj.

Županijska cesta ŽC Bjelopolje-Donji Lapac otvorena je samo za osobna vozila uz obaveznu zimsku opremu.

Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Ilok.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Split-Rogač, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Prema otoku Pagu plovi trajekt na liniji Stinica-Stara Novalja, zbog radova u Prizni.

Pročitajte više