HAK upozorava: Kolnici su mokri i skliski

Foto: Hina

KOLNICI su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i Lici te na autocestama A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Lipovac i na A5 Osijek-Sredanci, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale DC8 mogući su odroni zemlje i kamenja.

Na državnoj cesti Makarska-Ravča DC512 pred tunelom Stupica se zbog radova vozi naizmjence, jednim trakom, uz semafore. Zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Plasinu, u smjeru Splita, vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Kroz tunel Sveti Ilija u srijedu, 21. siječnja će se zbog održavanja od 10 do 16 sati voziti naizmjence uz ograničenje brzine 40 km/h.

Državna cesta Drniš-Split DC56 kod mjesta Kričke i Ružić zbog razminiranja se zatvara povremeno od 8 do 17 sati. Vozila se propuštaju po 15 minuta svakog punog sata.

Na Jadranskoj magistrali DC8 vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju, naizmjence, u mjestima Krilo Jesenice, Ražine, Kaštel Stari, Kaštel Gomilica, Brist, Štikovica, Drvenik te između Živogošća i Ploča.

Na državnoj cesti DC47 od mosta Jasenovac do prilaza graničnom prijelazu Hrvatska Dubica promet teče naizmjence, jednim trakom, zbog sanacije odrona.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove redovito.

Pročitajte više