HDZ: Ministarstvo poljoprivrede nastavlja svoj juriš uništavanja hrvatskog sela

Foto: Ilustracija

"MILANOVIĆEVA Vlada uništava hrvatsku poljoprivredu", stoji u priopćenju HDZ-ovih odbora za gospodarstvo i Odbora za poljoprivredu. "Neisplata odšteta za štete od suše, rezanje i neisplata poljoprivrednih potpora dokrajčiti će desetke tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava", kažu u HDZ-u.

"Poljoprivredni proizvođači, prvenstveno proizvođači mlijeka osjećaju se taocima gospodarske i socijalne politike koju provodi Vlada. Stanje u kojem se trenutno nalaze nepodnošljivo je, pa mnogi poljoprivrednici traže izlaz egzistencijalnog spasa kroz napuštanje poljoprivredne proizvodnje što će biti pogubno za Hrvatsku.

Ministarstvo poljoprivrede Milanovićeve Vlade nastavlja svoj juriš uništavanja hrvatskog sela zatvaranjem 40-ak ispostava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - APPRRR. Naime, nakon smanjenja cijena i potpora za mlijeko, te stavljanja u proceduru zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim će mnoga obiteljska poljoprivredna gospodarstva ostati bez zakupa državne zemlje, potiho se zadaje još jedan težak udarac poljoprivrednim proizvođačima.

Zatvaranjem velikog dijela ureda Agencije za plaćanja stavlja se 'omča oko vrata' hrvatskom agraru, budući da prosječni poljoprivrednik, radi reguliranja raznih prava i obaveza, mora i do 20 puta godišnje posjetiti urede Agencije. Naši seljaci će biti osuđeni na lutanja do udaljenih ureda u županijskim sjedištima, umjesto da rade u polju. Sve to će mnoge od njih prisiliti na odustajanje od proizvodnje i na traženje socijalne pomoći, a ruralni razvoj iz imena Agencije će postati - ruralno raseljavanje.

Sve ovo se čini pod izlikom prigovora od strane EU kako imamo previše ispostava Agencije, što se vrlo lako moglo objasniti specifičnim zemljopisnim oblikom Hrvatske", stoji u priopćenju HDZ-ovih odbora za poljoprivredu i gospodarstvo.

Pročitajte više