HDZ bira novo vodstvo u Zagrebu

Foto: Bruno Konjević/Cropix

ZAGREBAČKI HDZ danas bira novo vodstvo gradske organizacije. Za čelno mjesto se natječu dva kandidata - Andrija Mikulić i Ivan Kujundžić.

Na Izbornoj skupštini Gradskog odbora past će odluka o novom šefu zagrebačkog HDZ-a, nakon što je u rujnu raspušten tim predsjednika Ante Zvonimira Golema i imenovano povjerenstvo za Zagreb.

Odluku stranačkog predsjedništva šef HDZ-a Tomislav Karamarko tada je objasnio potrebom konsolidiranja stranke te problemima u komunikaciji čelnika Gradskog odbora i područnih ogranaka.

Tko će biti HDZ-ov adut na predstojećoj lokalnoj izbornoj utrci u Zagrebu, Karamarko nakon nedavne sjednice predsjedništva nije otkrio. O kandidatima nije želio ni Gordan Jandroković.

"HDZ treba imati svog kandidata u Zagrebu"

"Vidite što se ovdje događa gospodinu Bernardiću. Rano je bio predstavljen kao kandidat. Kako kažu, onaj pijevac koji prvi zakukuriče, najčešće završi u loncu", rekao je Jandroković.

Na nagađanja o HDZ-ovoj potpori Milanu Bandiću osvrnuo se Božidar Kalmeta.

"Ja sam to već rekao, mislim da Hrvatska demokratska zajednica mora imati svog kandidata za gradonačelnika u Zagrebu, a što će biti poslije, vidjet ćemo", kazao je Kalmeta.

Osim novog šefa zagrebačkog HDZ-a. koji će na proljeće u borbu za prvu fotelju metropole, na Izbornoj skupštini birat će se i 39 članova Gradskog te pet Nadzornog odbora.

Pročitajte više