HDZ opet skuplja novac po večerama: Dajte malo za Kolindu, malo za Tomislava

Foto: FAH

"DA BISMO uspješno mogli dovršiti izbornu kampanju i ostvarili izbornu pobjedu naše kandidatkinje potreban nam je još jedan angažman u prikupljanju donacija za podmirivanje troškova izborne kampanje, ali i redovite stranačke aktivnosti", stoji u internom pozivu na donatorsku večeru šefovima lokalnih ogranaka HDZ-a kojeg potpisuje glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Naime, 7. siječnja ove godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu održava se još jedna donatorska večera za Kolindu Grabar Kitarović, a nositelj donatorske večere u ime stranke je tvrtka Glasnik d.o.o..

Riječ o internom dopisu članovima stranke, no u javnim pozivnicama koje dobivaju zagrebački poduzetnici ne spominje se financiranje HDZ-a već samo Grabar Kitarović.


Interni poziv članovima stranke u kojem se spominje financiranje HDZ-a

"Ovim putem Vas želimo izvijestiti o održavanju Donatorske večere za prikupljanje novčanih sredstava za izbornu kampanju predsjedničke kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice gospođe Kolinde Grabar Kitarović", stoji u javnom pozivu.  Visina donacija odgovara cijeni stolice na večeri, a kreće se od 2.000 do 10.000 kuna  s tim da stolovi imaju od osam do deset stolica.


Podsjetimo kako je GONG već prijavio HDZ i Kolindu Grabar Kitarović, Državnom izbornom povjerenstvu kada je održana prva donatorska večera jer nije bilo jasno financira li se to predsjednički kandidat ili stranka.

DIP je odbio prijavu GONG-a te su utvrdili da su donatorske večere HDZ-a i donacije uplaćene na poseban račun predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović zakonite.


U javnom pozivu nema govora o financiranju HDZ-a

"Nije bilo nikakvih prekršaja", rekla je  potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Zdravka Čuftar Šarić

Podsjetimo Osim što je Brkić zadužio predsjednike županijskih i gradskih odbora stranke da "osiguraju nazočnost određenog broja poduzetnika, obrtnika i ostalih donatora" izričito im je zabranio da dovode osobe koje imaju nepodmirene obveze prema državi ili prema svojim zaposlenicima.Također, zatražio je da donatori budu isključivo moralne i ugledne osobe.

Na večeri su se pojavili Klemm, Mamići, Horvatinčić...


 

Pročitajte više