HDZ-ov načelnik Perušića laže da nije htio kupiti auto od pola milijuna kuna

Foto: Općina Perušić

IVICA TURIĆ, načelnik Općine Perušić, odlučio je ponuštiti natječaj za nabavku novog automobila na kojeg je bio spreman potrošiti više od pola milijuna kuna.

> HDZ-ov načelnik općine koja nema ni 3000 stanovnika nabavlja auto vrijedan više od pola milijuna kuna

> Njihov načelnik kupuje auto od pola milijuna kuna, a HDZ-ovci drže prodike o bankrotiranim općinama

"Odlučio sam poništiti natječaj za nabavku automobila za službene potrebe. Premda stvarna cijena natječaja ne bi bila onolika kakva je objavljena u pojedinim medijima, o čemu sam se već očitovao. Ispričavam se hrvatskoj javnosti, svojim biračima i svojoj stranci", stoji u priopćenju HDZ-ovog načelnika Perušića.

Ma je li moguće da HDZ-ovac laže?

Turićeva tvrdnja da bi "stvarna cijena natječaja" bila manja od one o kojoj su pisali mediji najobičnija je laž. Kao što u natječajnoj dokumentaciji vrlo jasno stoji, procijenjena cijena vozila je 450.000 kuna bez PDV-a. Kada se na tu cifru zbroji i 25 posto PDV-a, dolazimo do konačne cijene od 562.000 kuna.



Kada u svom priopćenju kaže da se o toj navodnoj manjoj cijeni "već očitovao", Turić se referira na suludu izjavu koju je dao jednom dnevnom listu. "Mi kupujemo auto od 200.000 kuna, a ne 450.000 kuna. Ostalo je PDV i dodatna oprema", izjavio je Turić, demonstriravši tako da je ili prilično loš lažov, ili ne pretjerano bistar političar.

Htio i namjestiti natječaj?

Podsjećamo, Index je jučer objavio da je Turić raspisao javni natječaj za nabavku automobila vrijednog 450 tisuća kuna bez PDV-a. Na leasing je Turić nakanio kupiti auto s pogonom na sva četiri kotača, snagom motora od minimalno 140 kW, koji brzinu do 100 km/h postiže u manje od deset sekundi.

Zbog vrlo detaljnih specifikacija koje je Općina Perušić propisala u natječaju, odmah su počele kružiti i špekulacije da je Turiću za oko zapeo točno određeni tip vozila. Bila to istina ili ne, u novom se automobilu HDZ-ovac Turić, čija bruto plaća inače iznosi nešto više od 19 tisuća kuna, za sada neće voziti.

 
 
 
 

Pročitajte više