HDZ-ovac Ćorušić o autorima zdravstvenog odgoja: To su kvazi-znanstvenici, partijski činovnici, apartčiki pa i pedofili!

Foto: Marko Todorov/Cropix

HDZ nije protiv zdravstvenog odgoja, ali smatra da bi to trebao biti izborni predmet, a roditelji ti koji će odlučiti što će i o čemu učiti njihova djeca - poručuju iz stranke.

Vlada je agresivna, nameće jednoumlje i ne da nam da biramo - poruka je HDZ-a koji se danas ponovo obrušio na 4. modul zdravstvenog odgoja. Šef HDZ-ovog odbora za zdravstvo Ante Ćorušić, kaže, svojoj je djeci zabranio odlazak na taj predmet.

"Jer to nije primjereno hrvatskoj većinskoj kulturi i svjetonazoru. Radi se o diktaturi duhovnog proleterijata. I ako imaju vlast, a dobili su je legitimno, nemaju pravo kao manjina određivati kako će se ponašati većina", poručuje Ćorušić.

HDZ nije protiv zdravstvenog odgoja, no zbog njima spornog 4. modula traže da to bude izborni predmet u školi.

"Dopustite opcije. Nije ovo pitanje rušenja nečeg što ne valja, jer ne valja i urušit će se samo. Dopustite i drugo promišljanje, dopustite i ostalim roditeljima da izraze svoju komunikaciju, a ovo nije komunikacija jer je jednostrana", poručuje potpredsjednik stranke, Damir Jelić.

Kritizirao je HDZ i autorski tim zdravstvenog odgoja, 'kukurikuluma' kako ga sami nazivaju. Sve su to kvazi-znanstvenici, partijski činovnici, apartčiki pa i pedofili - poručuje Ćorušić i zaključuje: "Seksologija je paraznanstvena disciplina. To nije znanost, to je budalaština"

Poručuju i kako je Vlada potpuno nespremna ušla u novu školsku godinu pa se odmah na početku susrela s brojnim problemima kao što su neorganizirani E-upisi, nedovoljan broj asistenata za djecu s posebnim potrebama ili pak nedovoljno vremena da se namakne ostatak subvencija za prijevoz učenika.

Pročitajte više