Hrebak: Nisam oduševljen kako se slaže većina. Pupovac: Sve ćete čuti za koji dan

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Gordan Jandroković, Dario Hrebak i Milorad Pupovac komentirali su tijek pregovora o sastavljanju parlamentarne većine. 

"Pregovori su ušli u jednu višu fazu. I jedna i druga strana, čini mi se, zadovoljni su tijekom pregovora. Očekujemo da će početkom idućeg tjedna doći do daljnjih koraka naprijed. Tako da za sad mogu samo reći da je sve pozitivno, da je dobro, ali i o detaljima više početkom idućeg tjedna", kazao je Jandroković u Bjelovaru, prenosi HRT.

Napomenuo je kako se još uvijek razgovara o ulozi manjinskih zastupnika. "Traže se modeli koji će osigurati većinu u Hrvatskom saboru", naveo je. Podsjetimo, prema posljednjim informacijama, u većinu bi ušlo pet manjinskih zastupnika bez SDSS-a.

Hrebak: Sjest ćemo i razgovarati

Predsjednik HSLS-a istaknuo je nezadovoljstvo činjenicom da ih nitko ništa nije pitao. "Mislim da su načelno pregovori gotovi. Žao mi je što i nas, manje partnere, nitko ništa ne pita. Dakle, osobno sam osvojio veliki broj preferencijalnih glasova na ovim izborima i nije mi svejedno što ćemo raditi kao predstavnici tih preferencijalnih glasova", poručio je.

"Dakle, vidim da svi nas uzimaju zdravo za gotovo. HSLS je puno ozbiljnija stranka od robe s police", nastavio je. Napomenuo je da je dosta skeptičan oko načina na koji se trenutno slaže većina. 

"Sjest ćemo i razgovarati. Ukoliko nas premijer uvjeri u to, mi ćemo podržati ovakvu većinu. Iako kažem, nisam oduševljen s načinom na koji se ona upravo u ovom trenutku slaže", naveo je. 

Pupovac: Na današnji dan nitko ne bi trebao biti razočaran

Šef SDSS-a Milorad Pupovac razgovarao je s novinarima ispred pravoslavnog hrama na Cvjetnom trgu, gdje je bio na liturgiji u povodu pravoslavnog Uskrsa.

"Hristos vaskrse. Sve što vas i javnost zanima čut ćete za koji dan. Na današnji dan nitko ne bi trebao biti razočaran, a ima li nekih briga koje dijelimo svi u ovoj zemlji - vjerojatno ima, ali danas se radujemo", rekao je. 

Pročitajte više