HDZ-ovac iz Kistanja: Manastir Krka je leglo četništva u Hrvatskoj! Sami su krivi za tučnjavu!

Foto: Eparhija Dalmatinska

PREDSJEDNIK HDZ-a Kistanje i kistanjski vijećnik Rok Antić u razgovoru za šibenski portal Sibenik.in prozvao je bogoslove da su provocirali Kistanjce i da je do svega došlo jer je manastir Krka leglo četništva u Hrvatskoj!

Antić je ustvrdio kako su Kistanjci šetali prema manastiru te su im kandidati za bogoslove prepriječili put, pa su oni pozvali pojačanje, svoje starije prijatelje i braću i došlo je do opće tučnjave.

"Što mogu reći o tim bogoslovima koji su provocirali naše momke, a kojima je mentor bio poznati mrzitelj svega što je hrvatsko, bivši iguman manastira Krka, Aleksandar Bogojević koji je četnik te je već osuđen u Hrvatskoj zbog prijetnji i zbog četništva", rekao je Antić te naveo kako on ima dovoljno građanske hrabrosti da kaže kako je taj manastir leglo četništva. U razgovoru za Sibenik.in dodao je i kako je 40-ak bogoslova u manastiru uglavnom iz Srbije i Republike Srpske te da su cijeli tjedan zatvoreni a nedjeljom često piju ispred lokalne trgovine u Kistanjama. Ustvrdio je i kako često na svojim majicama nose dvoglave srpske orlove te da znaju provociraju stanovnike Kistanja.

"Još nešto ću reći u vezi tih momaka koji su tobože napadnuti. Naši lovci ih često čuju kako pjevaju četničke i krajiške pjesme u poljima, daleko od ljudi, jer se nikad nisu pomirili oni i njihovi učitelji da je ovo slobodna i neovisna Hrvatska. Pitam se kako će ti mladi ljudi koji se školuju da svoj život posvete Bogu moći nekoga nešto naučiti pored takvih učitelja kao što je iguman Bogojević koji je četnik te koji ih očito uči da budu četnici te da provociraju sve oko sebe", ustvrdio je Antić.

Podsjetimo, jučer oko 13 sati kod Kistanja, na cesti prema manastiru Krka, više mlađih osoba iz Kistanja verbalno je, a zatim i fizički napalo osam pravoslavnih bogoslova. Šest bogoslova je u napadu ozlijeđeno, a jedan je zadobio teže ozljede. Policija je privela napadače.

Pročitajte više