HDZ-ovac napisao magisterij o društvenoj mreži na kojoj je počinio kazneno djelo i uznemiravao dvije djevojke

ZADARSKI HDZ-ovac i zaposlenik gradske uprave Mate Kožul će na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu braniti magistarski rad na temu koja se podudara s kaznenim djelom za koje je prije svega dva tjedna optužen i nepravomoćno osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od šest mjeseci, uz rok kušnje od dvije godine.

Podsjetimo, Kožul je uvelike zagorčao život dvjema Zadrankama otvorivši iz osvete njihove lažne profile na Facebooku i Iskrici. Profile je objavio pod njihovim punim imenima i prezimenima, objavio je njihove fotografije, adrese i telefonske brojeve te napisao kako nude seksualne usluge. Djevojke su zbog toga imale mnogo problema s pohotnim muškarcima te su odlučile tužiti Kožula.

Uz mentorstvo prof. dr. Tanje Kesić, Kožul je napisao specijalistički rad pod naslovom "Interaktivna marketinška komunikacija na primjeru društvenih mreža", koji je prihvaćen i Kožul bi ga trebao braniti 19. lipnja, javlja 057info.
Čini se da Fakultetsko vijeće nije bilo upoznato sa činjenicom da je upravo Kožul prva osoba koja je u Hrvatskoj osuđena zbog zločina na nekoj društvenoj mreži, budući da je bez problema prihvatilo njegovu temu. 

Predsjednik Odbora za magisterije i specijalističke radove prof.dr. Nikola Knego za tu aferu, tvrdi, nije nikad čuo. "Nitko od članova Fakultetskog vijeća jučer nije imao primjedbe, a niti je itko osporavao tu temu na Odboru koji ima devet članova", tvrdi prof. Knego.

Prema neslužbenim informacijama neki su profesori pokušali spriječiti da takav rad prođe, no na inzistiranje Kožulove mentorice, profesorice Kesić, prihvaćena je njegova javna obrana.

Pročitajte više