HDZ za parlamentarne izbore planira potrošiti pet milijuna kuna

Foto: Hina

DA SE političke stranke ozbiljno spremaju za parlamentarne izbore, potvrđuju programi rada i financijski planovi za 2015., dokumenti koje stranke "u paketu" s financijskim izvješćima moraju javno objaviti te dostaviti Državnoj reviziji i Državnom izbornom povjerenstvu.

Za razliku od tajnovitog SDP-a, HDZ jasno naznačuje da su joj u 2015. najveća zadaća parlamentarni izbori krajem godine i pobjeda na izborima.

Stranka, piše u Programu, ozbiljno i odgovorno pristupa svojim zadaćama i ciljevima, a posebno u izbornoj godini koja djelovanju HDZ-a daje posebnu dimenziju. Stoga je, kažu, "građanke i građane Hrvatske potrebno svakodnevno poticati na političko promišljanje ukazujući im pritom na sva dosadašnja djelovanja i postignuća stranke".

Za parlamentarne izbore stranka kani potrošiti pet milijuna kuna, ukupno ove godine 41,3 milijuna kuna. Planira uprihoditi 48,4 milijuna kuna.

IDS će potrošiti milijun i pol kuna

IDS za parlamentarne izbore planira potrošiti milijun i pol kuna, što je otprilike trećina prihoda (4,9 milijuna) planiranih u ovoj godini. Stranka, osim toga, ove godina planira otplatiti i glavnicu kredita korištenog za financiranje kampanje 2013. (lokalni izbori), a o kojem se iznosu radi teško je dokučiti.

IDS će ove godine obilježiti 25 godina osnutka, planira osnovati političku zakladu stranke, a do kraja godine donijeti politički kodeks.

Proširiti stranačku infrastrukturu i značajno povećati broj članova zacrtao si je HDSSB koji se, očekivano, sprema i za izbore, prijevremene lokalne i parlamentarne za koje planira potrošiti oko 900 tisuća kuna.

I SDSS u Programu rada za 2015. ima zacrtane parlamentrane izbore, ali i akciju "10 za 10". Glavni odbor stranke obvezao je sve općinske i gradske organizacije da za deset mjeseci broj članova povećaju za deset posto, naglasak je na ženama i mladima.

Pročitajte više