HGK je znao za prijave protiv Petričevića, a sud časti ga je odbio kazniti zbog "zastare"!?

Foto: Index

INDEX je u posjedu je Rješenja Suda časti pri Hrvatskoj gospodarskoj Komori iz kojeg je razvidno da je vrh HGK znao za prijave i nečasne radnje nesuđenog nasljednika Nadana Vidoševića, Darka Petričevića. Naime, mediji su jučer otkrili kako vršitelj dužnosti predsjednika HGK ima prijave zbog neisplate plaća, a Index je ekskluzivno objavio kako postoji i optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv tvrtke Vemos i Petričevića.

Petričević je cijelo ovo vrijeme, s kaznenim prijavama i optužnicom, sjedio u Upravnom odboru Hrvatske gospodarske komore!

HGK je znao za taj slučaj prema kojoj je slovenska tvrtka oštećena za najmanje 1,6 milijuna eura. Sud časti HGK presudio je kako nema temelja protiv Petričevića i njegove tvrtke da je povrijedio pravila i moral. Sudac Željko Orešković presudio je kako je zapravo u tom slučaju nastupila zastara jer je osoba koja je prijavila Petričevića nije na vrijeme dopunila prijavu protiv njega.

Naime, nedostajao je podatak kojeg je datuma osoba saznala za povredu pravila!?

Afera oko potpisanog tripartitnog sporazuma između jedne slovenske tvrtke, Centar banke i tvrtke Vemos, čiji je Petričević direktor epilog je dobila u lipnju godine kada je Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju protiv Petričevića i njegove tvrtke.
 

Pročitajte više