HKS: Pokušava se uvesti verbalni delikt, zataškati istina o velikosrpskoj agresiji

Foto: Hina

"Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju", rekla je početkom svibnja zastupnica HKS-a u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić pa u subotu završila na obavijesnom razgovoru s policijom zbog navodnog govora mržnje.

Hrvatski konzervativci u današnjem priopćenju osuđuju policijsko ispitivanje Ruže Tomašić i sugeriraju da je riječ o pokušaju uvođenja verbalnog delikta i zataškavanja istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

"Nakon što je policija pozvala našu predsjednicu Ruža Tomašić na obavijesni razgovor zbog izgovorene riječi pitamo se uvodi li se u Hrvatsku ponovo verbalni delikt?

Nekada je partija i tužila i sudila, a danas to na sofisticiraniji način čine eksponenti i nasljednici te politike infiltrirani u sve segmente društva, od novinara i policije do politike i pravosuđa. Ova nova taktika postala je jasna: kada se otvore pitanja koja ugrožavaju njihove pozicije kreću u koordiniranu akciju utišavanja istine. Sve ovo pokazuje koliko je važno govoriti istinu o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ali i zločinima počinjenim u vrijeme totalitarnog komunističkog režima.

Da bi se stvorilo novo, pozitivno društveno okružje potrebno je raščistiti s ostacima totalitarnog komunističkog nasljeđa i mentaliteta i ukazivati na sve one koji snose odgovornost za takvo stanje. Samo punom istinom spriječiti ćemo iskrivljavanje prošlosti. Bez te istine i dalje ćemo imati podijeljeno društvo u kojem se stvara atmosfera sukoba ustaša i partizana, a sve u svrhu zadržavanja pozicija pojedinaca kojima takvo stanje odgovara. Bez raščišćavanja s prošlošću nema sretne budućnosti, a takvo stanje će se koristiti za prikrivanje istine.

Taj sveprisutni nazadni mentalitet razara naše društvo, otežava bilo kakav razvoj u gospodarskom smislu, onemogućava stvaranje novih vrijednosti, zapošljavanje mladih i osiguravanje uvjeta za stvaranje obitelji i podizanju djece. Nasuprot tome danas imamo zemlju u kojoj je korupcija postala stil življenja, kriminal koji ostaje nekažnjen, kreditnu prezaduženost, nezaposlenost i iseljavanje mladih u potrazi za poslom i sigurnošću za svoje obitelji.

Stoga će Hrvatski konzervativci biti uporni u iznošenju istine, zalaganju za otvaranje svih arhiva Komunističke partije, ukazivanju na krivce te djelovanju na promjeni zaostalog komunističkog mentaliteta.

Sve ovo u svrhu izgradnje moderne i prosperitetne Hrvatske koja treba biti zemlja u koju će se dolaziti a ne odlaziti, Hrvatske koja će biti prava domovina Hrvata i svih građana koji ju vole, poštuju i smatraju svojom jedinom domovinom," piše u priopćenju kojeg potpisuje član Predsjedništva HKS-a Ivan Zadravec.

Pročitajte više