HND zabrinut zbog napada na novinara u Gospiću: Direktor radija napao i ozlijedio vlasnika portala

Ilustracija: HR Foto

HRVATSKO novinarsko društvo priopćenjem je "izrazilo duboku zabrinutost" zbog prijetnji i fizičkog napada na vlasnika, urednika i novinara internetskog portala SlobodnaLika.com. Željka Popovića.

Prema Popovićem riječima, napad i prijetnja dogodili su se 7. prosinca u 12,30 sati dok je kao novinar pratio otvaranje radova na odlagalištu otpada u Gospiću.
 
"Dok sam bio na novinarskom zadatku, brutalno me pretukao direktor Radio Gospića Marin Smolčić, koji mi je nanio ozljede glave", rekao je Popović te dodao da se napad dogodio u vrijeme dok je gradonačelnik Gospića Milan Kolić otvarao radove i da je bilo prisutno više ljudi.

Popović kaže da ga je Smolčić udario fotoaparatom po glavi te izvadio nožić i zaprijetio mu da će ga "zaklati kao zeca". Napad je Popović, nakon odlaska u Hitnu pomoć gdje su mu utvrđene ozljede glave, prijavio policiji koja je obavila očevid.

Policija istražuje slučaj
 
"Napadi na novinare su napadi na slobodu govora. Želimo vjerovati da će policija hitno riješiti ovaj slučaj", rekao je glavni tajnik HND-a Vladimir Lulić.
 
PU ličko-senjska objavila je u ponedjeljak da je u zaprimila kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića, koji je prijavio da mu je ubojstvom prijetio 56-godišnjak. Kaznena prijava je dostavljena  nadležnom državnom odvjetništvu, a provođenje izvida je u tijeku, stoji u obavijesti policije. HND-u je u MUP-u potvrđeno da se vijest odnosi na slučaj što ga je prijavio Popović i da policija poduzima sve da se on riješi.

HND poziva sve koji misle da su novinari pisanjem povrijedili njihova prava da svoje prigovore rješavaju na civiliziran način, demantiraju napise koji su dokazivo netočni, obrate se HND-ovom Novinarskom vijeću časti i Hrvatskom vijeću za medije ili da pravdu pokušaju potražiti na sudu.

 

Pročitajte više